Päronglögg och Delicatobollsglögg från Saturnus 1893

Päronglögg

Provsmakade även glögg på Mitt Kök-mässan i Stockholm och jisses så god Päronglöggen från Saturnus 1893 var.

Vit glögg på noga utvalt äpplevin och med smak av saftiga solmogna päron samt klassisk kryddblandning av kryddnejlika, kardemumma, kanel, ingefära & pomerans. Lätt och fruktig glögg med balanserad sötma, lika god att servera varm som kall. 50 cl.
Källa: http://www.saturnus.se

Detta är absolut en glögg som jag kommer att servera kall med en isbit på det kommande glöggpartyt som går av stapeln här hemma i december.

Delicatobollsglögg

Provade även en varm glögg med smak av Delicatobollar som jag till min förvåning faktiskt tyckte var rätt god. Maken däremot tyckte inte all som den. Dock så är detta ingen glögg jag kommer dricka några mängder av. Den är lite spännande och rolig att smaka på, men det räcker men en liten mugg är min gissning.

Delicatobollen är idag en älskad klassiker från Nordens största tillverkare av konditorivaror och tillika ett svenskt familjeföretag. I år har vi kombinerat denna välkända godhet med våra klassiska glöggkryddor. Resultatet är en fyllig, rund glöggsmak med chokladkaraktär. Serveras med fördel rykande varm. Alkoholfri. 50 cl.
Källa: http://www.saturnus.se

Lämna en kommentar
Reklam: