Parmesangratinerad kycklingfile

kycklingfile spenat parmesan

Parmesangratinerad kycklingfile

400 g djupfryst spenat
eller färsk spenat

2-3 kycklingfileer (eller quornfileer)

2,5 dl matlagningsgrädde
2,5 dl mjölk
1 dl stark buljong (1 dl vatten + 1,5 msk flytande grönsaksbuljong)
2 tsk potatismjöl
1 msk senap
2 pressade vitlöksklyftor
salt
peppar
citronpeppar

3 dl riven parmesanost

färsk pasta

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj en ugnssäker form. Pressa ev. överflödig vätska från spenaten och lägg i formen.

Bryn kycklingfileerna på ett stekjärn i lite smör. Krydda med citronpeppar. Lägg fileerna i formen.

Blanda grädden, mjölk, buljong, potatismjöl, senap, vitlök och kryddor. Häll i formen.

Strö parmesanosten över och ställ in i ugnen ca 35 minuter.

Servera med nykokt färsk pasta.

Tack till Robin för receptet!

Lämna en kommentar




*