Pannbiffar med sockerstekt lök och sås

Efter mer än 10 års matbloggande skulle man väl kunna tro att man fått med alla klassiska recept, men tydligen har jag aldrig bloggat om vanliga pannbiffar med stekt lök. Mycket märkligt tycker jag själv, så här kommer en riktig klassiker hemma hos oss.

pannbiffar

Pannbiffar med sockerstekt lök och sås
till 4 portioner

500 g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
1/2 dl skorpmjöl
1/2 dl vatten
salt & peppar
smör (att steka i)

Hacka löken fint och blanda med ägg, skorpmjöl och vatten. Låt stå och dra några minuter. Om det blir en hård massa, tillsätt lite mer vatten. Det ska inte vara flytande med inte heller hårt. Krydda med salt & peppar. Blanda ner färsen och forma biffar. Stek i rejält med smör.

Sockerstekt lök:
2 gula lökar
smör
1/2-1 msk rörsocker
soya

När biffarna är färdigstekta, skölj inte ur stekjärnet utan skala och skiva löken och lägg ner i järnet tillsammans med en rejäl klick smör. Strö över socker och lite soya och fräs tills löken är mjuk och glansig.

tillbehör:
sås
mandelpotatis
kålsallad

pannbiffar

Receptet på såsen hittar ni här (klick)!

Lämna en kommentar




*