Pannbiffar med ljummen spenatsallad

Lättlagad fettsnål mat är perfekt inför sommaren :) Biffarna går utmärkt att förbereda flera dagar innan och förvara i kylskåp.

pannbiffar

Pannbiffar med ljummen spenatsallad
till 3 portioner

400 g färs
1 ägg
2 msk ströbröd
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 tsk oregano
1 msk olivolja

spenatsallad:
1/2 gul lök
200 g haricots verts
1 knippe sparris
1/2 bukett broccoli
olivolja

1 påse bladspenat
10 soltorkade tomater i olja (gärna örtkryddade)

20 svarta oliver
150 g feta

Blanda färsen med ägg och ströbröd. Tillsätt finhackad gul lök och vitlök. Rör ner oregano och krydda med salt och peppar. Forma till biffar. Stek biffarna i olja i en stekpanna.

spenatsallad: Skär löken i tunna klyftor och fräs i olivolja i en stekpanna. Skär sparrisen och broccoli i bitar och låt fräsa med. Om du använder djupfryst haricots vert lägg ner dem innan sparrisen är mjuk. Blanda ner bladspenat. Skär tomaterna i strimlor och blanda ner. Rör ihop med oliver och feta. Servera direkt.

Kommentarer

Linda Griffin skrev 2013-05-08 klockan 11:04

Mums vad gott det ser ut!! Sparas!

Lämna en kommentar




*