Pannbiffar med ljummen spenatsallad
Lättlagad fettsnål mat är perfekt inför sommaren :) Biffarna går utmärkt att förbereda flera dagar innan och förvara i kylskåp.
Pannbiffar med ljummen spenatsallad
till 3 portioner
400 g färs
1 ägg
2 msk ströbröd
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 tsk oregano
1 msk olivolja
spenatsallad:
1/2 gul lök
200 g haricots verts
1 knippe sparris
1/2 bukett broccoli
olivolja
1 påse bladspenat
10 soltorkade tomater i olja (gärna örtkryddade)
20 svarta oliver
150 g feta
Blanda färsen med ägg och ströbröd. Tillsätt finhackad gul lök och vitlök. Rör ner oregano och krydda med salt och peppar. Forma till biffar. Stek biffarna i olja i en stekpanna.
spenatsallad: Skär löken i tunna klyftor och fräs i olivolja i en stekpanna. Skär sparrisen och broccoli i bitar och låt fräsa med. Om du använder djupfryst haricots vert lägg ner dem innan sparrisen är mjuk. Blanda ner bladspenat. Skär tomaterna i strimlor och blanda ner. Rör ihop med oliver och feta. Servera direkt.
Reklam:
Lämna en kommentar