Panini med skinka, brieost och äpple

Varma mackor är otroligt gott och går att variera i det oändliga. Idag blev det en variant med rökt skinka, dijonsenap med smak av honung, brieost och några skivor Granny Smith äpple. Otroligt gott må jag säga och det är inte sista gången jag gör den här kombinationen!

Idag hade jag inget ciabattabröd hemma så det fick duga med vanligt rostbröd. Det gick det också, men är inte lika gott tycker jag.

Till en person behöver du följande:

2 skivor rostbröd alt. en bit ciabatta
1-2 skivor rökt skinka
knappt ett halvt Granny Smith äpple i tunna skivor
brieost så att det täcker nästan hela smörgåsen
1-2 tsk dijonsenap, eller efter tycke och smak
smör

Gör så här:
1. Smöra mackorna (smöret ska vara på utsidan när du lägger i mackan i din paninigrill (det fungerar bra med en smörgåsgrill också, men då rekommenderar jag att du använder dig av rostbröd. Med ciabattabröd kommer mackan bli för hög och du kan inte pressa ihop smörgåsgrillen tillräckligt mycket).
2. Lägg på skinka, lite dijonsenap, brieost och avsluta med tunt skivat äpple.
3. Grilla mackan tills osten har smält och den har fått fin färg.
4. Lägg upp och servera med en stor sallad till.


Smaklig måltid!

Lämna en kommentar




*