Panerad fisk med risnudlar

Tänk vad en vecka går snabbt ibland; Toppits-utmaningens sista dag är här. Det har vi firat med härlig panerad torsk och nudelwok.

Panerad fisk med risnudlar och sweet chilisås

fisk & panering:
500 g torskfile
2 ägg
lite salt
3/4 dl sesamfrön
1,5 dl riven parmesan
1/4 ströbröd
smör

Torka av fisken med hushållspapper. Vispa upp äggen med lite salt. Blanda sesamfrön, parmesan och ströbröd. Pensla torsken med äggblandningen och doppa den sen i sesamblandningen. Stek fisken i smör.

nudelwok:
1 paket risnudlar
2 morötter
1 rödlök
1 cm färsk (eller frusen) ingefära
1 msk soja

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Klipp dem ett par gånger (iaf om de är så långa som just de jag använde var).

Skala morötterna och skär i stavar. Skala rödlöken och skär i klyftor. Stek morötter och lök i en stekpanna. När morötterna börjat bli mjuka, de ska fortfarande ha krispighet kvar, lägg i nudlarna. Riv ingefäran över och tillsätt soja.

sås:
3 dl gräddfil
sweet chili

Blanda gräddfilen med sweet chili-såsen. Smaka av så att den blir så stark just du vill ha den.

till servering:
citronklyftor
färsk koriander

Ikväll eller tidigt imorgon kommer det ett inlägg som sammanfattar Toppits-utmaningen här i bloggen. Missa inte det!

Kommentarer

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-05-17 klockan 21:36

Äter inte fisk men det här är allt något sambon skulle gillar

Lämna en kommentar




*