På begäran – Tinas kyckling

Ett av de recept jag får flest frågor om är något jag själv aldrig har gjort. Inte heller Maria har gjort det och ändå frågas det efter det. Det är nämligen så att detta är ett av favoritrecepten hemma hos mina föräldrar som sedan spridits vidare till deras vänner.
– Men receptet finns väl på Salt&Peppar, undrar vännerna och mamma svarar nej. Men varför gör det inte det?
Av den enkla anledningen att jag själv inte är speciellt förtjust i det. Det är lite väl mycket senapssmak för att falla mig i smaken. Men tydligen är detta ett riktigt höjdarrecept är det många som tycker. Så därför gör jag ett undantag idag, jag publicerar ett recept jag själv inte lagat, utan bara ätit. Så till alla er som önskat, här kommer receptet på Tinas kyckling.

Tinas kyckling
till 4-6 portioner

4-6 kycklingfiléer
1 paket bacon (ca 140 g)
persilja
riven ost

Sås:
5 dl creme fraiche
1 msk fransk senap
2 msk kinesisk soja
2 pressade vitlöksklyftor
1 tärning hönsbuljong

till servering:
ris/pasta/potatis
sallad

Skär baconen i mindre bitar och knaperstek. Lägg åt sidan sålänge.

Blanda alla ingredienserna till såsen och koka upp i en kastrull.

Lägg de råa kycklingfiléerna i en lätt smord form. Häll över såsen. Strö på bacon och finklippt persilja. Riv ost över.

Ställ in i ugnen, 175 grader 35-45 min.

Servera med ris, pasta eller potatis.

Kommentarer

Maria skrev 2011-09-28 klockan 10:47

Jag gillar senapssmak så detta ska givetvis testas vid tillfälle!

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-09-28 klockan 20:44

Måste självklart testas :-)

Mårtenssons kök skrev 2011-09-29 klockan 21:35

Jodå, det känner vi igen (likadant recept finns hos oss:)). Ett recept som vi gjort flera gånger sen vi blev bjudna på det för flera många år sedan. Båda tycker faktiskt det är gott i vårt kök, men så gillar vi ju senapssmaken:) Enkelt är det också!

Fröken Dill skrev 2011-10-04 klockan 14:45

Jag är SVÅR på senap så detta testar jag gärna!

Lämna en kommentar
Reklam: