Ovanligt god falukorv med honungstomater

Nu är det inte hela maträtten rubriken syftar på utan enbart falukorven, men mer om den senare. Dagens verkligen lättfixade falukorvsrätt sköter sig nästan helt själv i ugnen. Tomaterna ska grillas sönder så de tillsammans med honungen och oljan bildar en god sås. Detta ska definitivt göras om när våra egna tomater är färdiga :)

Falukorv med honungstomater
till 3 portioner

400 g falukorv
500 g småtomater
salt
2 msk flytande honung
2 msk olivolja
1 dl riven ost
persilja

tillbehör:
pasta

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg tomaterna i en ugnssäker form. Salta och ringla över honung och olivolja. Rör om så att allt blandas. Sätt in formen i ugnen ca 15 minuter.

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

Ta ut formen från ugnen. Hög värmen till 225 grader.

Skär korven i bitar och lägg ner i formen tillsammans med tomaterna. Rör runt. Strö över osten. Tillaga ytterligare 10-15 minuter.

Garnera med persilja och servera med pasta.

Men nu tillbaka till korven, som inte var vilken falukorv som helst, utan en riktigt god sådan. Inte alls så “sladdrig” som jag uppfattar andra ibland, utan betydligt fastare i konsistensen.

Hälsingestintan gör korv av 100% nötkött, av råvaror spårbara till våra svenska gårdar. Falukorven har smugits ut på prov i ett mindre antal butiker under hösten och den positiva responsen gör att den nu kommer ut på bred front över hela landet hos ICA och Coop.

Hälsingestintan jobbar enbart med svenska uppfödare, och endast med högkvalitativa köttrasdjur. Sju av hundra djur klarar företagets kvalitetskrav. Köttet hängmöras på traditionellt vis vilket gör att det innehåller mindre vätska och mer smak samt blir mört och välsmakande vid tillagning. Finstyckning sker i det egna styckeriet i Eskilstuna för att kunna garantera spårbarhet och trygg leverans.

Köttmängd: 61 %, fetthalt: 15 %, vikt 800 gram.
Ca pris i butik 59.90 kr
Källa: Pressutskick

Millans kommentar: Det är klart en av de godaste falukorvar jag smakat, men frågan är om den är värd 60 kr? Jag brukar ju vanliga fall bara köpa när de säljer typ 1 kg för 29 kr. Och det är väl som vanligt, man får vad man betalar för.

Kommentarer

AC Nordström skrev 2012-04-05 klockan 20:18

Vi hade detta till skärtorsdagsmiddag - jättegott även om vi "bara" hade Litells falukorv. Formen tömdes - ingen frysportion över denna gång inte. Glad fortsatt påsk AC

Lämna en kommentar
Reklam: