Ostkaka

Ostkaka är en sån där sak som mannen i huset vägrar äta och det blir inte att jag gör någon allt för ofta med tanke på utgångsläget. Passade dock på när maken befann sig på resande fot i Tyskland, Österrike och Schweitz för ett tag sedan.

Ostkaka

2-4 portioner

Ingredienser:
2 ägg
2 msk strösocker
2 msk vetemjöl
250 g Keso
1 1/2 dl mjölk
2 msk hackad sötmandel (kan uteslutas)

Till servering:
färska bär eller sylt och grädde

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°c.

2. Vispa ihop ägg och socker. Rör i mjöl, keso, mjölk (och mandel).

3. Häll smeten i 4 smorda, kraftiga glas eller portionsformar alternativt en större form.

4. Grädda i mitten av ugnen 30- 40 min. Väljer du en enda större form får du öka på tiden i ugnen till ca 40-50 minuter. Passa ostkakan så att den inte bräns!

5. Låt svalna. Servera med färska bär/sylt och vispad grädde.

Källa: Arla + modifierat av mig.

Kommentarer

Filibabba skrev 2007-07-28 klockan 12:33

å vad sugen jag blev på ostkaka nu! äter det för sällan!

Caroline skrev 2007-07-29 klockan 02:18

Men gud detta skulle ju tom jag kunna äta! Jag AVSKYR ost men keso är ju inte ost-ost så att säga... hmm detta ska jag nog banne mig göra nån dag! =)

Pialotta skrev 2008-11-16 klockan 23:00

Så härligt gott det där ser ut.. ska minsann testa en dag.. bittermandel, tycker jag är ett måste i ostkaka.. Hade ingen aning om den här dagen:-)

Lämna en kommentar




*