Ostkaka
Ostkaka är en sån där sak som mannen i huset vägrar äta och det blir inte att jag gör någon allt för ofta med tanke på utgångsläget. Passade dock på när maken befann sig på resande fot i Tyskland, Österrike och Schweitz för ett tag sedan.
2-4 portioner
Ingredienser:
2 ägg
2 msk strösocker
2 msk vetemjöl
250 g Keso
1 1/2 dl mjölk
2 msk hackad sötmandel (kan uteslutas)
Till servering:
färska bär eller sylt och grädde
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°c.
2. Vispa ihop ägg och socker. Rör i mjöl, keso, mjölk (och mandel).
3. Häll smeten i 4 smorda, kraftiga glas eller portionsformar alternativt en större form.
4. Grädda i mitten av ugnen 30- 40 min. Väljer du en enda större form får du öka på tiden i ugnen till ca 40-50 minuter. Passa ostkakan så att den inte bräns!
5. Låt svalna. Servera med färska bär/sylt och vispad grädde.
Källa: Arla + modifierat av mig.
Kommentarer
Filibabba skrev 2007-07-28 klockan 12:33
å vad sugen jag blev på ostkaka nu! äter det för sällan!
Caroline skrev 2007-07-29 klockan 02:18
Men gud detta skulle ju tom jag kunna äta! Jag AVSKYR ost men keso är ju inte ost-ost så att säga... hmm detta ska jag nog banne mig göra nån dag! =)
Pialotta skrev 2008-11-16 klockan 23:00
Så härligt gott det där ser ut.. ska minsann testa en dag.. bittermandel, tycker jag är ett måste i ostkaka.. Hade ingen aning om den här dagen:-)
Reklam:
Lämna en kommentar