originalrullen av Anders Levén

Tävlingen om Sveriges bästa tunnbrödsrulle är i full gång och här får ni receptet till originalrullen. Det är alltså denna som ska “knäckas”!

”Min filosofi har varit att norrländska smaker lyfts fram i en liten förpackning där smaker, konsistens, crunch och nyttighet möts under ljuvliga former” – Anders Levén

Anders Levéns tunnbrödsrulle
till 4 personer

4 st mjuka lövångers tunnbröd
2,5 dl riven västerbottenost
25 g mandepotatischips (tips på hur du gör egna hittar du här (klick))

250-300 g gravad lax i halva skivor
2 msk grovkorning fransk senap
klippt kryddkrasse
svartpeppar ev salt

Smöra Lövånger tunnbröd och täck med skivor av gravad lax, ett tunt lager grovkornig fransk senap och klippt kryddkrasse. Härligheten är toppas med riven Västerbottensost, ett lager mandelpotatischips, lite svartpeppar som sedan rullas ihop. Njut direkt!

Millans kommentar:
När jag bedömer de olika rullarna framöver kommer jag att ha några fasta punkter att poängsätta efter. Smak är alltid olika, men för mig är det minst lika viktigt att jag inte smutsar ner femtioelva kastruller samtidigt. För enkelhetens skull kan man få en glad, neutral eller ledsen gubbe.

Ingredienser: :( Mandelpotatischips. Varken ICA Maxi eller Citygross kunde hjälpa mig med detta. Efter att ha googlat lite har jag hittat ett litet norrländsk företag som säljer dem. Men de har inga återförsäljare söder om Stockholm. Men eftersom jag vill ge rullen en rättvis chans så blir det till att fixa chipsen själv. Dock en riktigt sur gubbe i poängbedömningen då halva Sverige inte ens kan köpa en av ingredienserna.

Tillagningstid: :| Ska jag behöva åka halva Sverige runt för att få tag i ingredienserna eller göra dem själv, så blir tillagningstiden väldigt lång. Hade alla ingredienserna funnits så hade det dock inte varit några större problem. En neutral gubbe får det bli.

Disk: :) Minimalt med disk.

Smak: :) En riktigt matig rulle. Laxen i kombination med krassen är en höjdare. Däremot har jag svårt att förstå varför man ska lägga chips i maten. Krispigt visst, men det finns det andra saker som jag tycker är bättre att lägga i.

Så kom igen och skicka in era favoritrullar och utmana Anders! Bättre än såhär kan ni väl? ;)

Kommentarer

Kim skrev 2011-09-26 klockan 18:20

Challenge accepted!

Millan skrev 2011-09-26 klockan 18:28

Härligt Kim! Jag vill ju givetvis att någon av våra läsare här ska vinna!

Lämna en kommentar
Reklam: