Orangina

Under 30-talet lanseradet det en dryck i butikerna som hette Orangina, men så försvann den från de svenska butikshyllorna. I länderna runt medelhavet blev den dock betydligt mer populär. Drycken säljs i över 60 länder världen över och nu är den tillbaka i Sverige igen och jag blev som vanligt nyfiken på att testa.


pressfotot från Spendrups, med tillstånd.

Det är en lätt kolsyrad dryck med innehåll av citrusfruktjuicer. Orangina säljs i den klassiska runda lilla flaskan som rymmer 25 cl, men finns även i 50 cl eller 140 cl pet-flaska. Den finns även som lightversion.

– Det är roligt att arbeta med en klassisk produkt som ändå ligger så rätt i tiden. Orangina är ett friskt alternativ till sötare läsker, med riktigt fruktkött och utan konstgjorda smakämnen. Det är en läsk som många kunder har en speciell relation till. En egenhet är att den avnjutes bäst lätt omskakad enligt devisen ”shake it to wake it”. Då blandas fruktköttet runt och kolsyran väcks till liv, säger Helena Augustson, marknadschef för vatten, läsk och juice på Spendrups Bryggeri.

Och jag kan inte annat än att hålla med efter att ha smakat. Det är ett friskt alternativ till sötare läsker och det är inte helt omöjligt att du kommer hitta flera sånna flaskor hemma i kylen hos mig i sommar!

Ett trevligt alkoholfritt alternativ till sommarens alla grillfester!

Har du smakat? Vad tycker du?

Kommentarer

Chezsofia skrev 2009-04-16 klockan 08:13

Det finns ingen godare läsk än Orangina! Ja gär annars inte alls förtjust i läsk men Orangina är lite friskare och perfekt en varm sommardag. Kul att den kommer till Sverige igen. Då slipper man bunkra i Danmark och Frankrike. ;-)

orangina lover skrev 2009-04-23 klockan 18:08

Äääääääääääälskar den blev glad när jag läste att den kommit,drack den mycket när jag bodde i Schewiz och när jag semstra i Frankrike....=) Skall bli kul att prova den igen om den finns ute nu=)

Caroline skrev 2009-04-27 klockan 07:16

Var köpte du denna nånstans??

Millan skrev 2009-04-27 klockan 11:14

Carloline: Senast såg jag den på Coop på Burlöv Center. Men har köpt den på Malmborgs. Så den borde finnas överallt.

Linda skrev 2009-07-03 klockan 10:52

Jag drack alltid den när jag bodde i Frankrike, men jag har aldrig sett den i Sverige.

Lämna en kommentar
Reklam: