Onödiga kökssaker, men ack så användbara…

Det finns säkert flera med mig som står och suktar över onödiga, men häftiga köksprylar som oftast dessutom är väldigt dyra…

För något år sedan fick jag en champinjonslicer från Westmark. Något som visade sig vara en av de absolut mest onödiga sakerna som finns. Den fungerade nämligen inte! Vid första användningen så blev flera av skärbladen helt skeva och sedan gick den inte längre ihop och fungerade därmed inte.

Att skiva en champinjon var för mycket för den här skäraren så det blev en reklamation. Pengarna tillbaka fick jag inte, men väl en ny.

Sedan dess har jag aldrig någonsin skivat champinjoner med den och den har mest samlat damm i en kökslåda. Men när jag stod och skivade jordgubbar på löpande bandet så kom jag att tänka på min champinjonskivare och tänkte att what the heck, lika bra att prova och se om det fungerar på jordgubbarna i alla fall. Det gjorde det!

Så numera skivar jag jordgubbar med min champinjonskivare och det fungerar som sagt var väldigt bra. Smidigt som tusan, men knappast en kökspryl som jag hade köpt enkomt för detta ändamål från början.

Kommentarer

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-07-15 klockan 19:57

Ja det finns allt en del onödiga prylar, såg för några år sedan att det fanns en bananslicer/skivare, verkligen helt onödig pryl :-). Köpte faktiskt en jordgubbsslicer till midsommar, fast den mosade mest jordgubbarna,så den lär bli rätt oanvänd :-) , ja eller så kanske jordgubbarna var för mogna helt enkelt

Caroline skrev 2011-07-15 klockan 20:43

Det kanske kan funka att slica rödbetor och sånt oxå?? Eller är bladet för slappa för det? :)

gunilla skrev 2016-03-20 klockan 17:29

gällande rödbetor borde det funka med små kokta. min erfarenhet av själva "knivarna" är att de bågnar vid för hårt mottryck

Lämna en kommentar
Reklam: