om kokboken och bloggen

Projekt kokbok till vänster och Salt o Peppar till höger

Receptsajten Salt & Peppar började på nätet våren 2004, under namnet “Projekt kokbok”. Sommaren 2006 blev det Salt & Peppar (mer historia finns under rubriken “om sidan” *pekar uppåt*). I februari 2007 utökades kokboken med en blogg som snabbt blivit riktigt poppis. Bloggen har i skrivande stund runt 100 unika besökare om dagen(!) och hela sajten har runt 350 besökare om dagen.

Salt o Peppar - kokboken

Själva kokboksdelen av Salt & Peppar är det jag, Millan, som sköter. Här i bloggen har jag däremot hjälp av två underbara kompisar Maria och Chris. Tillsammans fyller vi bloggen med tips på allt från köksredskap, restaurangtips, recept, kokböcker, resereportage och tävlingar.

Blogginlägg

Nu har bloggen funnits i närmare ett halvår och vi har många trogna läsare, trots att väldigt få kommenterar. Så nu tänkte jag fråga er, vad tycker ni egentligen om bloggen? Vilken typ av inlägg tycker ni bäst om att läsa? Är det rena recept, restaurangtips, köksredskap eller kanske inläggen i kategorin “på resande fot”? Vad är det som gör att ni återkommer till bloggen? Är det något ni vill se mer av? Eller bara passa på att ge er tillkänna ;)

Kommentarer

Linda skrev 2007-07-31 klockan 18:53

Jag tycker jättemycket om både receptsidan och bloggen! Bloggen är väl den delen jag läser mest... och jag tycker om variationen av inlägg. Det är kul att läsa om när ni testar recept, när ni är ute och äter runt om i Sverige och världen.. :)

veronikaP skrev 2007-07-31 klockan 19:03

Jag gillar er blog jättemycket och i precis den stil ni redan gör den! Kul att läsa om när ni är ute, och får se härliga bilder därifrån, när ni testar recept osv... Jag återkommer hit för att jag blir mätt och sugen av alla vackra foton! Tack för titten! :-)

Petra skrev 2007-07-31 klockan 20:41

Jag gillar bloggen för att den är så olik i varje inlägg. Vissa är inlägg med recept, vissa med redskapstips, vissa med restaurangtips osv. Det är också extra roligt med bloggen eftersom ni är flera olika som skriver. Behåll bloggen och jag ska försöka bli bättre på att kommentera :)

Linda skrev 2007-08-01 klockan 10:17

Jag tittar in lite titt som tätt, och försöker också lämna kommentarer här och var :) Vad gillar jag att läsa? Ja, variationen tror jag. Test av olika maträtter, rapporter utomlands ifrån, tester av verktyg osv osv. Gillar också att ni har lite tävlingar då och då. Keep up the good work!

Sara skrev 2007-08-01 klockan 11:31

Jag har er blog i min Bloglines feed, dvs så snart det kommer ett nytt inlägg ser jag det och läser. Däremot kan man inte kommentera genom den, så det kan vara därför jag är dålig på att kommentera. Jag gillar er blog jättemycket, just därför att den har så blandade inlägg. Det finns nog ingen del som jag gillar mer än andra, för allt är så komplett. Jag tycker ni gör ett jättebra jobb, och jag fortsätter läsa så länge ni orkar skriva. Vad gäller själva receptsidan så kan jag bara säga att jag ofta hittar middagstips där. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, foton gör allt! Jag älskar era matfoton, för de är realistiska, men åh, så frestande. Jag gillar också recepten för de är lätta att följa, jag tror nog tom att jag kanske kunde få min totalt matlagningsointresserade make att prova ett av era recept.

Freddy skrev 2007-08-01 klockan 15:11

jag tänker nog bara hålla med de övriga med att variation är bra. testerna av onödiga prylar i köket kan också vara lite skoj att läsa. hoppas ni orkar fortsätta med det hela.

Caroline skrev 2007-08-02 klockan 01:14

Jag gillar bloggen som den är nu! Variation är bara bra! Varva med det som ni själva skrev. Lite recept, restaurangbesök och vad ni tycker om olika sorters mat osv var nu än reser. Detta är ju en matblogg (typ) och receptsida och jag är helnöjd!! Älskar denna sida!

DrAnnik skrev 2007-08-02 klockan 12:55

Jag ÄLSKAR er sida. Framförallt alla fina bilder och bra recpet med utvärderingar i slutet. Jag är kass på att kommentera men jag ska föröska bättra mig på den fronten. Nu när jag flyttat är det skönt med många svenska sidor att kolla på och även de som gör "svensk" mat eller vad man ska säga. Ska även försöka bidra med lite recept nu när jag faktiskt har tid till det! kramar A

Reklam: