Olive Garden

Olive Garden är en italienskinspirerad kedja som finns på en rad ställen i USA. Jag stötte på den för första gången 1997 när jag bodde i San Francisco och blev kär i deras Chicken Alfredo, så pass att jag snokat reda på ett recept och gjort om det lite så att det smakar som jag ville ha det. Receptet hittar du >>här<<.

Du får alltid välja mellan sallad eller soppa som förrätt. Får vår del har det alltid blivit sallad, men soppan ska tydligen vara riktigt god den också.

Garden-Fresh Salad
Our famous house salad, tossed with our signature Italian dressing.

Deras salladsdressing är ingen speciell så där, men ändå sååå god. De varma vitlöksbröden till är pricken över i:et. Det är nästan så jag skulle kunna äta mig mätt bara på denna grönsallad.

Allt som oftast har vi valt Chicken Alfredo till varmrätt och har aldrig hittills blivit besviken. Himla smarrigt!

Chicken Alfredo
Grilled chicken tossed with fettuccine and fresh alfredo sauce. $13.50

Cheese Ravioli
Cheese-filled ravioli topped with marinara or meat sauce and melted Italian cheeses. $10.50

För att inte utmana ödet och äta vår favoriträtt lite för många gånger så provade jag på en av deras raviolisorter i stället. Dumt val visade det sig. Valde köttfärssåsen till och näe, det var mest en faslig massa smält ost och smakade inte direkt någonting. Maken valde lasange, $12.50, den gången och den var inte någon större succé den heller. Ganska smaklös tomatsås kom vi fram till och det drog ner betyget avsevärt. Så nästa gång vi har vägarna förbi så blir det återigen Chicken Alfredo som vi lär beställa.

Som alla kedjor så finns det givetvis bättre och sämre restauranger. Den som ligger på 5550 N Federal Highway i Fort Lauderdale behöver ni inte besöka. Det är alltid väntetid och maten är si så där. Dessutom så är majoriteten av matgästerna väldigt gamla så det spottas, fräses och hostas en del. Det förtar lite av din egen matupplevelse helt klart… Självklart har alla rätt att gå ut att äta oavseett ålder och hälsotillstånd, det är inte det jag säger, men det är svårt att koppla bort från din egen matupplevlse och det drar tyvärr ner betyget ytterligare några snäpp.

Även Olive Garden har en lunchmeny som innebär mindre portioner och något lägre priser. De håller annars en ganska bra prissättning. Priserna varierar dock från restaurang till restaurang så dessa är bara riktpriser.

Kommentarer

Lina van der Putten skrev 2008-08-30 klockan 11:34

Det ser jättegott ut :D

ida skrev 2008-08-31 klockan 13:37

Det är 12 år sedan jag var på Olive Garden och jag kan fortfarande drömma om de där vitlöksbröden!! Tack för bilden - nu minns jag precis hur de såg ut också. :) Mums!

Lämna en kommentar
Reklam: