nyheter från SIA glass

SIA Glass glassmejeri i Slöinge presenterar nu en serie glassar gjorda med mjölk från deras egna Berte Gård. Äggen kommer från granngården Lilla Stensjö, grädde från halland och svenskt socker. Med den beskrivningen kan man väl inte misslyckas med glass?

De nya smakerna är:

Blåbärscheesecake(bilden här ovan) Fyllig cheesecakegräddglas med blåbärssylt, mjuka cheesecakebitar och grovt krossade digestivekex.

Kladdkaka (bild längre ner) Fyllig chokladgräddglass med sega kladdkakebitar, mörk kolasås och kanderade pecannötter.

KnäckBräck – Fyllig kolagräddglass med hackade och rostade hasselnötter, ljus kolasås och bitar av chokladdoppad knäck.

Skidtur – Fyllig chokladgräddglass med rostad mandel, gyllengula russin och bitar av mjölkchoklad.

Äppelpaj – Fyllig vanilj- och äppelgräddglass med äppelkanelsylt, mjuka äppelbitar och gräddade pajsmulor.

Källa: www.berteglass.se

Millans kommentar: Jag har smakat några av sorterna och sällan har jag blivit så mätt på glass! Chrisse och jag brukar utan problem kunna dela på 0,5 liters-förpackningarna, men det var knappt att jag fick i mig min halva! Glassen är fullproppad med sylt, kakor, nötter och godis. De påminner väldigt mycket om Ben & Jerry´s glassar, både till sortiment, utseende och smak. Men dessa är verkligen fylliga, precis som det står i reklamen. Är du godissugen kan jag rekommendera dessa. Är du “bara” sugen på glass är detta nog inget för dig. För räkna med att varenda sked kommer att vara fylld med annat än glass.

Kommentarer

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-04-05 klockan 13:42

jag har testat KnäckBräck, en glass helt i min smak, men äppelpaj och blåbärsceheescake låter spännande också

Millan skrev 2011-04-05 klockan 14:26

Linda: Den verkar god på beskrivningen och nu när du sagt det så får jag nog testa den också :)

Freedomtravel skrev 2011-04-05 klockan 21:26

SIA brukar göra god glass, men vart tog romrussin vägen? Finns inte i våra butiker längre i alla fall... Det var den enda glassen vi brukade köpa, så det är trist.

Berith skrev 2012-10-18 klockan 19:10

Glassen är inte ny längre och den här veckan säljs den för en tredjedel av ursprungspriset. Jag köpte KnäckBräck och det är den sötaste glass jag smakat. De stora bitarna av chokladdoppad knäck kunde tagits bort men de rostade hasselnötterna var goda. Den här sorten tänker jag inte köpa igen.

Lämna en kommentar
Reklam: