Nyårsmat 2024/2025
Glittrande ljuvliga nyår. 🍾 En stund med familjen, tv-spel, disco, tomtebloss, skratt och massor av god mat. Och med detta önskar jag er alla en god fortsättning på året ❤️ Nyårsmat 2024/2025
Nyårsmat 2024/2025
Förrätt: Småplock med chark, ost, oliver och kex
I glasen: Richard Juhlin – Non Alcoholic Blanc de Blancs
”Fruktig smak med inslag av gula äpplen, marsipan, apelsin, kex, persika och vit choklad. ”
Källa: systembolaget.se
Huvudrätt: Gräddig ljuvlig Bouillabaisse
En favorit från tidigare nyårsfirande är den här gräddiga fisksoppan med lax, torsk och räkor. En solklar favorit som alltid känns som en vinnare. Receptet finns i bloggen sedan tidigare
>> Millans Bouillabaisse >>
Dessert: Clementinpannacotta med en spegel gjord på apelsin
Pannacotta
3 clementiner, (1 dl saft + 2 tsk skal)
4 dl vispgrädde
1 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver
3 gelatinblad
Apelsinspegel
2,5 dl apelsinjuice, typ Brämhults
3 gelatinblad
1 msk strösocker
Pannacotta
Riv det yttersta skalet på clementinerna och pressa saften.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Värm grädde, socker och vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Rör ner clementinsaft och skal. Ta kastrullen från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i den varma clementinblandingen och rör tills de smält.
Fördela smeten i portionsglas och ställ i kylen i 2 timmar.
Apelsinspegel
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Sila bort fruktköttet ur juicen.
Värm Juice och socker. Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i apelsinjuicen. Rör tills de smält.
Häll blandingen ovanpå pannacottan och ställ kallt och stelna ca 2 timmar.
Recept från @klingskitchen Källa: https://www.instagram.com/p/DECZCPfOxoQ/
Kaffe, chips, godis & choklad
Reklam:
Lämna en kommentar