Nya smaker från Mighty Leafs, tekanna och möjlighet att själv få provsmaka!

Jag dricker enorma mängder te oavsett årstid, men jag har många vänner som tycker att det är godast på hösten och vintern när det blivit kallare ute. Mighty Leaf har nog tänkt på detta och lanserar nu sina nya smaker. Till min glädje har jag fått provsmaka.

Lite info:

Amerikanska Mighty Leaf har sedan 1996 haft som ambition att föra vidare den tusenåriga tetraditionen till dagens moderna människa. Teerna från Mighty Leaf är certifierade av USDA som Certified Organic samt av IMO Switzerland, märkningar som motsvarar svenska KRAV och EU Blomman.

(…)

Alla portionsförpackade tepåsar från Mighty Leaf Tea är tillverkade av en majsstärkelse och sys ihop med oblekt bomullstråd vilket gör dem biologiskt nedbrytbara på 90 dagar. De portionsförpackas för att alla aromer och smaker skall förbli intakta.

Källa: Pressutskick 120905

Rainforest Maté
Kryddig och fruktig är denna blandning framställd av energigivande yerba maté, lakrits, stjärnanis, nypon, äpple och ananas.
Teet kan drickas varmt eller kallt, gärna sötat med honung eller med mjölk som en matélatte.
15 påsar kostar 73 kr.

Organic Breakfast
Ett kraftigt och ekologiskt odlat te gjord på en högkvalitativ blandning av svart te från Sri Lanka, Darjeeling och Assam. Organic Breakfast har en rund kraftfull smak, helt utan bitterhet.
Detta te utsågs av “Cooks Illustrated” till “best premium tea” och segrade med hästlängder över de andra sorterna som testades utan mjölk.
15 påsar kostar 67 kr.

Mighty Leaf Saloon Teapot
En nyhet från Mighty Leaf är dessutom denna söta lite tekanna med plats för 5 dl vatten. Ner med en påse, häll på vatten och låt dra. När påsen varit i drar man upp påsen i locket och låter den sitta där.
Kostar 140 kr och finns med fyra olika färger på silikonringarna.

Millans kommentar: Som vanligt är det hög kvalite på Might Leafs teer. Organic breakfast är riktigt smakfullt och precis som reklamen skriver, utan bitterhet.
Rainforest Maté är friskt i smaken och jag har gärna en liten skvätt mjölk i för att få fram lakritssmaken. Gott!

Vill du få möjlighet att njuta av teerna?
Berätta vem du helst vill bjuda på te (och gärna vilken sort) och bli en av 3 vinnare som får 10 tepåsar!

Kommenterar senast den 30 september kl 18.00, så är du med i utlottningen! Vinnarna presenteras den 4 oktober!

Besök Might Leaf här:
http://www.mightyleaf.se/

Kommentarer

Jessica Hellström skrev 2012-09-18 klockan 08:47

Jag hade velat testa Rainforest Maté teet för dess goda innehålls skull, jag älskar fruktblandningen och i höst behöver jag all extra energi jag kan få. En kopp hade jag gärna bjudit min underbara granne på och samtidigt få en pratstund om allt på denna jord!

Marie skrev 2012-09-18 klockan 10:25

Vilken söt liten tekanna! Smart med tepåsen. Jag tycker att båda sorterna låter intressanta, Jag skulle bjuda ett par av mina vänninnor som älskar te.

monika gustavsson skrev 2012-09-18 klockan 13:46

Eftersom jag håller på att bli nykär skulle jag vilja bjuda denna nya kärlek på Organic Breakfast eftersom jag längtar till vår första frukost tillsammans! vh Monika

monika gustavsson skrev 2012-09-18 klockan 13:48

När dras vinnare av chipstävlingen? vh Monika

Jessica skrev 2012-09-18 klockan 22:42

Jag hinkar vilket te som helst, i stora mängder o ofta. Skulle vilja bjuda min bästa kompis men hon bor så långt borta o vi träffas så sällan så jag får väl dricka för henne också!

Chrisse skrev 2012-09-18 klockan 23:20

Monika: Vinnaren i chipstävlingen kommer presenteras i helgen.

Lars skrev 2012-09-20 klockan 17:23

Rainforest Maté blir det självklara valet till en te-stund för mig och frun. Kombinerar frukt till mig och lakritstoner till kära hustrun.

Diana skrev 2012-09-20 klockan 23:32

hej!!! jag hade gärna bjudit min kompis Elle på en kopp Rainforest Maté... vi får verkligen ALDRIG ihop en ordentlig fikastund i alla fall inte de senaste 5 åren... det är för mycket som kommit emellan... så om jag bakar nåt supersmarrigt å ni står för tekoppen så e jag övertygad om att vi får ihop en fikadejt inom kort... :-) å eftersom vi har mycket att prata om så behöver vi många tepåsar... :-)

Lola Johannesson skrev 2012-09-23 klockan 21:30

Börjar och slutar alltid dagen med en kopp tea men saknar oerhört mycket att allt för sällan kunna njuta av denna teastund tillsammans med min yngsta syster. Skulle då bjuda henne på en kopp Organic breakfast och nybakade scones sedan skulle vi sitta i mitt kök och snacka i flera timmar.

monica skrev 2012-09-24 klockan 05:37

Jisses så söt tekanna! vår dotter flyttade hemifrån för ett litet tag sen och att få bjuda henne på en kopp Organic Breakfast nästa gång hon kommer "hem" hade varit mysigt! Hon är lika galen i te som jag =)

Helena i Uppsala skrev 2012-09-26 klockan 16:31

Jag kom hem från England inatt. Hotellets téer var mycket tråkiga! Jag skulle vilja bjuda Earl Gray på ett te-test: först dagens urlakade varianter och sedan på ett riktigt gott te - undrar vad han skulle säga!?

Kent skrev 2012-09-29 klockan 13:12

Jag skulle vilja bjuda min fru på en kopp/kanna Rainforest Maté. Efter att under en längre tid ammat våra nyfödda tvillingpojkar behöver hon energi för att klara höstens mörker. Att hon dessutom är mycket engagerad i miljöfrågor och även jobbar med det gör att Mighty Leaf är ett utmärkt alternativ för henne

elin skrev 2012-09-30 klockan 20:17

hej jag skulle bjuda min farmor och farfar och få mig ett gott samtal till lifs. sorten jag skulle välja är Organic Breakfast

Ann-Christin Lindskog skrev 2012-09-30 klockan 20:25

Rainforest maté är det te jag tror skulle göra succé för mig och Camilla, min vän om och om igen!

Ann-Christin Lindskog skrev 2012-09-30 klockan 23:07

Ojdå, det var kl.18.00 Hoppas det gillas och kommer med ändå ;-)

Lämna en kommentar
Reklam: