Nya Milda Mat i tre smaker

Jag, Millan, har fått glädjen att provtesta några av nyheterna som Milda mat släpper i butikerna vecka 10 (fast vi har redan sett att vissa butiker fått in dem).

I pressmedelandet kan man läsa:

Nya Milda Mat i tre läckra smaker; Välj mellan Tomat & Ricotta, Svamp & Vit Balsamico eller Rostad Vitlök & Citrontimjan. De tre nya smaksättarna från Milda Mat passar utmärkt i såväl grytor och soppor som gratänger och pastarätter och är lika goda varma som kalla. Nya Milda Mat är den första smaksatta matlagningssåsen i smart återförslutningsbar flaska.

Den krämiga konsistensen påminner om grädde samtidigt som fetthalten är betydligt lägre. Nya Milda Mat är en utmärkt smakförhöjare och används på samma sätt som traditionell matlagningsgrädde. Häll såsen i pannan över kycklingen eller servera den kall till pastasalladen, säger Ulrika Nilsson (nordisk marknadsdirektör för margariner).

Tack vare den smarta flaskan är nya Milda Mat lätt att återförsluta. Används inte hela innehållet är det bara att stänga flaskan och spara till nästa gång. En oöppnad flaska har hela 21 dagars hållbarhet

– Flaskans praktiska kork gör den enkel att både öppna och återförsluta samtidigt som innehållet håller sig fräscht och stänger ute andra dofter från kylskåpet, säger Ulrika Nilsson.

Nya Milda Mat har en fetthalt på 15 % och en laktoshalt på 3 %. Den innehåller inga konserveringsmedel, endast naturliga ingredienser så som tomat, svamp och vitlök.

Milda Mat finns i butik från och med vecka 10, 2009. Pris för 250 ml är cirka 14,90 kronor.

Nu återstår det att se om de är så bra som det verkar.. jag återkommer om några timmar med första testen!

[Uppdaterat]Här är direktlänkar till recepten:
Korvgryta med svamp och balsamico

Rödbetsrisotto

Kommentarer

Karin/Rosa maränger skrev 2009-02-09 klockan 10:12

Har inte provat någon av dessa men sett dem i hyllan. Ska också prova.

Tiggy skrev 2009-02-09 klockan 11:24

Här vart ju många härliga recept som måste testas. :) Tack för kommentarerna i min blogg! Undrar hur dessa produkter är, tror jag såg dem i affären för nån dag sen men visste inte riktigt vad jag skulle hitta på med dem.

Ingelöf skrev 2009-02-09 klockan 14:16

Ser ju spännande ut! Väntar på dina tester då.. :-)

Maria skrev 2009-02-09 klockan 13:21

Helt klart något jag är nyfiken på och som kommer få följa med hem.

Söndagsfrukost med LcHf « VendettanBettan skrev 2009-02-22 klockan 14:23

[...] Bil från Millan på Salt Peppar [...]

Lämna en kommentar
Reklam: