Ny svensk ekologisk vodka

Vissa dagar blir man verkligen överraskad av vad som återfinns i brevlådan. Men jag blev ju faktiskt tillfrågad om jag ville testa den nya svenska ekologiska vodkan, men det hade jag helt glömt att jag tackat ja till. Men nu landade de små härliga flaskorna hos mig.

Det nya svenska vodkamärket Virtuous Vodka lanserar nu sex ekologiska och naturligt smaksatta varianter. Produktionen av vodkan sker uteslutande med äkta naturliga råvaror och är ett svenskt hantverk som inte tar några genvägar. Smakerna i den första serien är chili, havtorn, ingefära, hallon, citron och vanilj.
Källa: Pressutskick

vodka

Tre av smakerna vi valde att testa var Bitter Lemon, Chili och Ginger.

Vår testvinnare blev utan tvekan Bitter Lemon! Den smakar verkligen äkta och var perfekt på alla sätt och vis. Jag gillade Ginger/Ingefära medan pappa kallade den för diskmedel ;) Men bry er inte om honom, jag gillade den söta men samtidigt bitande smaken. Chilin däremot, den var faktiskt fruktansvärd. Vi drack inte upp glaset kan jag säga. Usch. Men bortsett från Chilin, så är vi positivt inställda och kan tänka oss att testa fler i sortimentet. Tyvärr så finns inte de här små flaskorna till försäljning utan enbart de stora. Men jag hoppas verkligen att även de små snart finns till försäljning!

Virtuous Vodka finns i sex olika smaker: (Källa: pressutskick)
Chili: Vodkan är välbalanserad mellan fruktsmak och hetta, men den angenäma doften av tomat och paprika kan vara bedräglig innan den kraftiga hettan slår till. Smaken av chilifrukterna utvecklas upp till tio minuter i gommen från het till aromatisk.

Raspberry: Klarröd vodka med slående smak från perfekt mogna hallon. Viss syra och sötma från de äkta hallonen balanserar den runda vodkamaken.

Ginger: Den kryddiga smaken av ingefära är slående och besitter en aning hetta.

Sea Buckthorn: Havtornens små röd-orange bär har en unik smak med tydlig fruktsmak samt besk och klar syra.

Bitter Lemon: Den komplexa smaken av citroner får vodkan att smaka något utöver den vanliga citronsmaken. Den söta smaken av citron-zest kombinerat med beskheten från lite av den övriga delen av skalet ger en modern citronvodka som för tankarna till bitter marmelad.

Vanilla: Bourbonvanilj i mängder med en söt ton och markanta tanniner färgar den här vodkan bärnstensfärgad. Doften från äkta vaniljstänger av högsta kvalitet är omisskännlig, liksom vaniljstången som är i flaskan.

Kommentarer

Zarah skrev 2013-05-10 klockan 14:52

Åh, tjohej, vad kul med ekologiskt och svenskt! Låter ju dessutom gott. Extra bonus, liksom. :)

Svensk Vodka skrev 2021-09-10 klockan 11:43

Glad att jag såg det här inlägget! Just nu pågår det en kampanj från Altia Finland att försämra skyddet för Svensk Vodka. För att få kallas för svensk vodka så måste vodkan vara tillverkad i Sverige av svenskt spannmål, destillerad i sverige och slutligen utspädd med svenskt vatten. Det är det sista kravet man nu vill ta bort, så man ska kunna exportera 98%-ig sprit och vattna ut det med mycket sämre vatten än det svenska.

Lämna en kommentar
Reklam: