Ny kategori på Salt & Peppar – Slökokning / Slow cooker / Crock Pot

Vad är slökokning och behövs det verkligen en ny kategori för det?
Slökokning är det som oftast kallas långkokning. De flesta riktigt goda köttgrytor som står flera timmar på spisen faller in i den här kategorin, tillsammans med vissa soppor och köttfärssåser.

chili con carne i crock pot

Sedan några år tillbaka har tillverkaren Crock Pot slagit sig in på den svenska marknaden med sina specialgrytor. Vi har skrivit om Crock Pot tidigare i det här inlägget: Test av Crock Pot Slowcooker och tillagning av Texas Chili Con Carne. Efter det har vi inte ens nämnt grytan, trots att vi faktiskt använt den. För ska jag vara ärlig tycker jag bättre om mina gjutjärnsgrytor och att stå och provsmaka ur dem hela dagen. Att lämna Crock Poten påslågen hemma hela dagen, när jag inte är hemma, har visat sig fungera utmärkt, men jag är inte helt förtjust i det. Däremot har jag inga problem att lämna den några timmar på helgen medan jag gör annat.

chili con carne i crock pot

Men varför då göra en kategori för detta? Det är många som har insett tjusningen med att låta sakerna stå och puttra i denna gryta och det är även många som insett att det kanske inte är så lätt som man först trodde. Du kan inte bara ta ditt favoritgrytrecept och slänga ner och tro att det ska bli “som vanligt”, utan det krävs lite anpassningar. Vi har fått efterfrågan på den här typen av anpassade recept och därför blir det en ny kategori. Alla recepten här går givetvis lika bra att göra på traditionellt sätt.

Har du något bra recept du vill tipsa om? Skriv gärna receptet eller en länk till var det finns i en kommentar till det här inlägget.

Imorgon blir det ärtsopperecept och veckorna framöver kommer vi bland annat att bjuda på Hel slökokt kyckling och Slökokt Sjömansbiff :)

Lämna en kommentar
Reklam: