Nudelräkor med Salmorejo

Tapas SM – Vecka 2 – finalist 2

Nudelräkor med Salmorejo
Av: Lotta Persson

Koka äggnudlar enligt anvisningen på förpackningen.

Trä stora råa räkor på ett grillspett av trä.

Vira in räkorna i de kokta nudlarna.

Fritera i rapsolja. Servera dessa “Nudelräkor” till ett litet glas med Salmorejo. Doppa och njut!

salmorejo:
4 tomater
1 vitlöksklyfta
gårdagens bröd (vitt)
en god olivolja
sherryvinäger
salt

Dela tomaterna i bitar. Tillsätt vitlök. Blötlägg brödet och lägg i tillsammans med tomaterna. Häll i en skvätt Sherryvinäger och salt. Mixa i ett par minuter och tillsätt oljan under tiden i en tunnstråle.

Millans kommentar: Sherryvinäger, problem nummer 1. Jag tappade räkningen på hur många butiker jag besökte som inte hade det hemma. Är det någon som vet var man hittar det? Så det fick bytas ut mot en balsamvinäger med fikonsmak, för att få den söta touchen.

Problem nummer 2, att lyckas vira de där hala nudlarna runt räkorna. Jag köpte förmodligen fel sorts nudlar, för det var nästan omöjligt att få ihop det.

Men till slut så var spetten gjorda och salmorejon färdig. Dags att provsmaka. Ganska smaklösa spett med typ gazpacho. Tomatröran var god, men i kombination med vinet (Ramón Bilbao Tempranillo) var det faktiskt ingen höjdare. Och smaken av räkorna försvann helt. Synd med tanke på hur mycket jag gillar räkor.

Lämna en kommentar




*