Nu ska Sveriges bästa tunnbrödsrulle utses

Fazer fyller 120 år i år och i samband med detta utlyser företaget “jakten på Sveriges bästa tunnbrödsrulle”.

Tv-kocken Anders Levén har skapat en “originalrulle” som ni snart får ta del av här på Salt&Peppar. Ditt uppdrag är nu är att skapa en fyllning som kan bräcka den!

– Jag tycker själv att jag har det bästa receptet på hur en tunnbrödsrulle ska smaka. Inget är godare än när äkta norrländska smaker kombineras på ett smakrikt och krispigt sätt, som i denna tunnbrödsrulle gjord på gravad lax, Västerbottensost, mandelpotatischips, senap och kryddkrasse. Jag hoppas på många SMS med bra recept. Men om sanningen ska fram är min rulle mycket svår att slå, säger tv-kocken Anders Levén.

Tävlingen pågår fram till 27 oktober. Varje vecka väljer en jurypanel ut tre recept som de provsmakar och bedömer. Det bästa veckoreceptet går vidare till final där totalt fem bidrag duellerar mot tv-kockens recept.

Om en tunnbrödsfyllning lyckas överträffa Anders Levéns så belönas den med den ärofyllda utmärkelsen “Sveriges bästa tunnbrödsrulle”. Som pris kommer vinnaren att få se sin tunnbrödsrulle säljas på Fazers restauranger Bistro A runtom i landet tidigt nästa år. Han eller hon vinner också en upplevelsevistelse i Lövånger.

Så skickar du in ditt bidrag
Tävlingen är avslutad.

Jury
Och nu till den delen som jag tycker bäst om, nämligen juryn. För jag, Millan, kommer tillsammans med två andra härliga bloggare att provsmaka oss igenom den här tävlingen.
Frederik Zäll från Lyxlagat
Anette Rosvall från Husmorsorna

Kommentarer

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-09-23 klockan 20:35

Vilken kul grej, att få vara jury och mumsa i sig en massa tunnbrödsrullar, inte helt fel liksom :-)

Millan skrev 2011-09-23 klockan 20:46

Linda: Det ska bli riktigt spännande faktiskt! Nu hoppas jag bara att det är goda saker folk föreslår!

Berith skrev 2011-09-24 klockan 08:23

Så gott och roligt! Det kommer säkert många goda förslag på rullar.

Maria skrev 2011-09-25 klockan 21:27

Ser fram emot alla spännande förslag!

Lämna en kommentar
Reklam: