Nougat crisps – aka Leilas Cornflakes crisps

Nougat crisps

Ingredienser:

100 g ljus mjölkchoklad
1 block (250 g) nougat
1 burk (350 g) Nutella
1 l cornflakes
(300 g mörk kvalitetschoklad 70 %)

Gör så här:

Choklad, nougat och  Nutella

1. Hacka chokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och Nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.

Färdigt smält

2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.

Vänd ner cornflakesen i choklad och nougatblandningen

3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.

4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.

Om du vill så kan du även doppa bitarna i mörk choklad. Detta har jag aldrig gjort då jag tyckte det kändes som extra jobb och inget som behövdes.

5. Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.

6. Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).

Källa: Leila Lindholm, Recept.nu


Marias kommentar:

Dessa godisar är väldigt söta och du äter inga mängder. Cornflakesen ger en härlig crispighet till bitarna som blir en härlig bonus. Utan cornflakesen skulle dessa bitar bli outhärdligt söta och oätbara enligt mig.

Kommentarer

My skrev 2009-12-05 klockan 16:47

Åh de där är gryymt goda!! Extra snygga blir de om man ringlar lite vit choklad över också :D

Lia skrev 2009-12-12 klockan 09:43

Doppa dom INTE i choklad. Det förstörde dom tycker jag. De var helt suveräna utan den mörka chokladen men med blev det för mkt.

Lena/isis skrev 2010-12-18 klockan 16:35

Supergoda ...enligt mig. Smakar nästan som chokladbitarna Pigall. Mums!

Fredrik skrev 2011-01-04 klockan 19:42

Kör 70% corn flakes och 30% jordnötsringar så blir det lite snickerstouch på det hela och fortfarande väldigt knastrigt.

Maria skrev 2011-01-09 klockan 11:02

Fredrik: Åh, det ska jag försöka ha i minnet till nästa års julgodistillverkning. Det låter fenomenalt gott med jordnötsringar i! Tack för tipset!

Cele skrev 2011-08-08 klockan 10:40

Det här är JÄTTEGOT !!! Jag brukar ha i lite strössel med mintsmak i så att man får en liten smak av mint,supergott ;)!

Lämna en kommentar




*