Netas julsill
För många år sedan var jag med i ett receptbyte på ett pysselforum och fick då det här receptet på “Netas julsill” av Linda. Jag har länge tänkt att testa, för det är ju så enkelt. Men ändå har det blivit liggande fram till i år.
Linda känner jag väl, men jag har faktiskt aldrig frågat vem Neta egentligen är. Hur som helst så är detta enkelt att röra samman och gott blir det också!
Tips: Vill du göra det lite mer avancerat blir det här lätt grunden till en skaldjurssill, i med lite räkor och kanske kräftstjärtar så blir det toppen.

Netas julsill
2 dl creme fraiche
1 burk röd stenbitsrom
1/2 liten purjolök
1 förpackning 5-minuterssill, (à 420 g) ELLER 1 burk inläggningssill
Häll av spaden från sillen och skär i portionsbitar.
Strimla purjolöken fint.
Rör ihop creme fraiche, stenbitsrom och purjolök. Varva med sillen i en burk och låt dra över natten.
Reklam:
Lämna en kommentar