Muttis tomatketchup

Som ni vet fick vi en massa varucheckar på muttis produkter att lotta ut. Det enda ni behövde göra var att berätta vilken er favoritprodukt var eller vad ni ville testa. Väldigt många skrev om just Ketchupen och jag blev själv nyfiken och ville testa.

För att inget annat skulle kunna störa dukade jag upp en riktig studentmiddag, pasta och ketchup ;)

Och jag håller med, det här var en riktigt god ketchup. Men när jag satt där och jämförde med Heinz så var det faktiskt inte såå stor skillnad. Började sen läsa på flaskan..

När flaskan är öppen skall den förvaras, tätt försluten i kylskåp och konsumeras inom 15 dagar.

15 dagar, på en Ketchupflaska?!? Hur mycket ketchup äter folk? Är det någon som tömmer en flaska på två veckor? Isåfall borde man kanske se över sina matvanor! Jag brukar ju ha mina flaskor i år. Eller är det jag som äter gammal ketchup?

Vad säger Heinz-flaskan?

Förvaras i Kylskåp (+4-+7 grader) efter öppnande och förbrukas inom 8 veckor.

8 veckor, ja, det var ju lite bättre. Men tänk, detta har jag aldrig läst. Oj vad mycket gammal ketchup jag har ätit. Men alltså, vad tänker tillverkarna på? Det är ju trevligt att det är färskt i flaskan, men alltså. Nä, jag blir jag bara upprörd.

Jag ställde mig och läste på ketchupflaskorna när jag sen var och handlade. På Felix flaska står det att den ska förvaras kallt efter öppnandet. I övrigt verkar sista förbrukningsdagen gälla. Samma på såväl ICA´s egen ketchup, Euroshoper och Coop Extras egen.

Hur mycket ketchup äter ni läsare? Är det bara jag som blir irriterad över 15 dagar på en flaska?

Kommentarer

sussi skrev 2011-09-03 klockan 09:13

Ojojoj! Jag håller med, usch vad mycket gammal ketchup jag har ätit i mina dar. Min mamma har aldrig tyckt om ketchup, det måste innebära att en flaska hemma hos oss måste ha stått i flera år för det va inte många ggr man fick äta mat med ketchup till. Hade ingen aning om att det va så kort datum efter öppnandet!

Martina skrev 2011-09-03 klockan 09:54

15 dagar är ju lite väl kort men jag tror inte den blir dålig efter det, kanske den mister lite av sin kvalitet...? När produkter håller i flera år, då kan man verkligen börja undra vad dom slängt i flaskan....

Maria skrev 2011-09-03 klockan 08:59

Oj, jag som också blev nyfiken och har en sådan flaska ståendes här hemma. Men 15 dagar? Det finns inte en chans i världen att vi får i oss så mycket ketchup, även om jag låter dottern äta ketchup i mängder och på ALLT (vilket aldrig skulle hända, men det är en helt annan fråga!) ;-) Näe, vad tusan har man ketchupen till annat än på maten? Något recept som innehåller ketchup? Dags att tänka till här så man använder upp flaskan...

Diana skrev 2011-09-03 klockan 11:58

hahah jag äter inte ens ketchup en gång i månaden... mannen kanske oftare... men att konsumera 1 kg ketchup på 15 dagar.. nä tack... möjligtvis i en 10 barns familj som äter korv, spagetti och sånt ofta :-) hoppas det finns mindre flaskor åxå :-)

Ellinor skrev 2011-09-03 klockan 14:35

Tja, den enda ätbara ketchupen är Heinz, så uppenbarligen har jag ätit uråldrig ketchup länge. Å andra sidan brukar jag inte bry mig om "bäst-före-datum" utan smaka i stället, så det spelar egentligen ingen roll för mig :) När det är ketchup är det väl inte helt osannolikt att det är framförallt färgen som förändras?

Linda skrev 2011-09-03 klockan 15:40

Jag har alltid föredragit Felix ketchup, men hatar verkligen flaskorna numera. Går inte att kontrollera flödet, ketchupen bara fortsätter att välla ut ur flaskan! Har även testat Heinz och Mutti. Jag trodde att jag skulle älska Muttis ketchup men den var vidrig och väldigt stark. Numera har vi den bara i maten, tex i köttfärssås. Och den har stått mer än 14 dagar i kylskåpet nu. Inget mögel i siktet än! :) Löjligt med kort datum, inte ens jag äter så mycket ketchup på så kort tid. Men något har hänt med mina smaklökar. Antingen så blir ketchupen faktiskt för gammal för att ätas el så är det något annat problem. Jag tycker all ketchup smakar illa numera, Felix, Heinz och Mutti. Skulle behöva en ny flaska varje gång jag ska ha lite ketchup, en öppnad smakar illa... Har inte varit så snabbt förbrukade tidigare. Då kunde det sista i flaskan som har stått mer än 6-12 mån smaka illa, men inte innan.

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-09-03 klockan 20:09

Äter en del ketchup, men inte hinner vi äta upp den på 15 dagar, inte många som klarar av det, lite dåligt tycker jag, fast jag skall allt testa ketchupen, är helnöjd med deras övriga varor

Eva skrev 2011-09-03 klockan 21:38

Även jag har ätit gammal ketchup - och överlevt. 15 dagar e väl lite väl kort, som sagt mycke ketchup blir det i sådana fall! =)

Alexandra - kärlek på tallrik skrev 2011-09-03 klockan 22:58

Alltså, det här gör mig lite kluven... Det finns inte en chans i världen att jag äter upp en flaska ketchup på så kort tid! Kanske, möjligtvis använder jag ketchup en gång i veckan, men då är jag frikostig! Dock är det ju trevligt att läsa att hållbarheten inte är så lång på det viset att det då inte förekommer massa tråkiga konserveringsmedel i den! Och jag håller med om att det nog bara är en rekommendation gällande smaken, för inte kommer den behöva slängas ut då, det vore ju trist... jag har aldrig smakat mutti, har alltid gillat felix väldigt mycket, men nu har jag hört så mycket positivt om den att jag kanske inte kan stå emot längre!

Jonas skrev 2011-09-05 klockan 15:36

Tror inte jag har tittat på hållbarheten på ketchupflaskorna och tom förvarat dem i skafferiet (ej kallt) under säkert 1 år utan att ha märkt någon smakskillnad. Tar ett tag att göra av med en stor flaska ketchup då den mest används vid korv med bröd, korv med makaroner eller liknande rätter som serveras här hemma max 1 gång/mån. Hade för övrigt möjligheten att smaka på en senapstub med bäst före 2002 - smakade precis som vanligt. Använde den dock inte ändå, men hade säkert inte varit något problem. Smaka och lukta, känns det ok är det med största sannolikhet också ok!

Mårtenssons kök skrev 2011-09-05 klockan 16:48

Har faktiskt aldrig uppmärksammat att det skulle bli dåligt i flaskan efter 8 veckor, tror aldrig att vi tömt en flaska så snabbt! Men 15 dagar låter ju helt otroligt, varför gör man inte flaskorna mycket mindre då?

Moa skrev 2011-09-05 klockan 17:47

Vi är inga storkonsumenter av ketchup och en flaska räcker väldigt länge hos oss. Nu tror jag att den faktiskt håller betydlig längre än vad som står. Men visst, en tanke väcktes och jag tror inte du är den enda som isåfall äter "gammal" ketchup :)

Maria skrev 2011-10-22 klockan 19:30

God, men inte sååå god som jag hade förväntat mig. Vi tyckte den var lite väl stark i smaken faktiskt. Blir nog att vi håller oss till Heinz i fortsättningen också. Och nej, den är inte uppäten på några 2 veckor, har inte märkt något skumt med den än heller fast dessa 2 veckor har passerat.

Lämna en kommentar
Reklam: