Mustig viltgryta med öl
Som jag lovade tidigare kommer här receptet med det nya ölet. Receptet är skapat av ölkocken Stefan Bjur, som tidigare skrivit flertalet böcker med ölrecept och komponerat åtskilliga ölmenyer för stjärnrestauranger.
Mustig viltgryta med öl
till 3-4 personer
800 g tärnat älgkött 4×4 cm i diameter (alternativt nötkött)
2 msk smör
2 finstrimlade gula lökar
1 msk brun farin
1 flaska Maredsous 6°(33cl)
2,5 dl vatten
2-3 msk flytande kalvfond
2 krm timjan
2 krm kummin
1 stort syrligt äpple i tunna klyftor
salt och peppar
maizena eller mjöl
till servering:
potatis
grönsaker
Torka av köttet och bryn i smöret.
Tillsätt lök och farinsocker och låt bryna ytterligare en stund. Häll på Maredsous 6°, vatten och kalvfond. Koka upp och skumma av. Tillsätt därefter kryddorna.
Låt grytan puttra tills köttet börjar kännas mört. Lägg i äppelskivorna och koka ytterligare 3-5 minuter. Red grytan med lite maizena eller mjöl utrört i vatten.
Servera grytan med kokt potatis och grönsaker.
Tack till Galatea Spirits och Stefan Bjur för originalreceptet.
Och? Här är två personer som blev helsålda på grytan! Vilken mustig härlig smak! Detta kommer vi definitivt att göra igen!
Kommentarer
Solan skrev 2008-03-24 klockan 13:29
Mmmm, det måste testas. Roligt med nåt nytt. Ha det gott // Solan
Reklam:
Lämna en kommentar