Müslicookies – aka havrecookies med kokos, ananas och papaya

ca 25 kakor

Ingredienser:
225 gr smör
2 dl socker
2 ägg
8 dl tropisk müsli/start/havregryn
2-3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver

Ugn: 175 grader

Gör så här:
1. Vispa rumsvarmt smör med sockret så att det blir krämigt.
2. Ha i äggen, vispa mellan varje ägg så att allting blandas väl.

3. Mät upp 8 dl müsli, havregryn, ungefär hälften av varje. Jag hade en skvätt naturell Start (flingorna) kvar och tog detta smul också i stället för havregryn).
4. Ha även i 2 dl vetemjöl, salt och bakpulver Blanda väl och vänd sedan ner detta i äggvispet. Är smeten för lös ha i den sista decilitern mjöl.
5. Låt degen vila i kylen i 15 minuter.
6. Gör runda bollar, ca 2-3 cm i diameter
7. Grädda strax över mitten i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna på plåten i 5 minuter innan du flyttar över dem till ett galler för att svalna helt.
8. Ställ in degen i kylen innan det är dags att göra nästa plåt. Kakorna blir högre om degen är kall när du gör bollarna. Det går givetvis bra att skopa upp all deg på en gång, men kakorna kommer med största sannolikhet flyta ut mera då.

Marias kommentar:
Nästa gång ska jag välja en müslisort som inte innehåller puffat ris, dessa puffar blir lite halvtråkiga i kakorna upplever jag det som. En helt grynbaserad müsli får det bli. Fruktbitarna piggar upp och du kan lätt slänga i en näve russin eller två om du gillar det. Lite hackade nötter skadar nog inte heller, men reglera mängden vetemjöl i så fall. Börja med den mindre mängden som även nötterna och russinen binder ihop degen i så fall.

Smakrika, men de är ju inte lika mjuksega som vanliga cookies i och med müslin och havregrynen. Dock en god och lite annorlunda kaka.

Lämna en kommentar




*