Morotskaka


Ingredienser:
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl mjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
225 gr smör
4 morötter (ca 250 gr)

Garnering:
200 gr Philadelphiaost
50 gr rumstempererat smör
2,5-3,5 dl florsocker (smaka av hur söt du vill ha frostingen)

Gör så här:
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Vänd ner försiktigt i äggsmeten.
3. Smält smöret och låt svalna något.
4. Riv morötterna.
5. Vispa i smöret och morötterna.
6. Häll upp smeten i en bakpappersklädd långpanna (ca 30 x 20 cm) och grädda i 175 grader i ca 30-40 minuter. Känn med en sticka, den ska vara torr. Om kakan börjar få för mycket färg så täck den med folie. Eventuellt behöver du grädda kakan lite längre, beroende på din ugn.
7. Låt kakan svalna helt.

8. Glasyren går lättast att göra med mixerstav tycker jag. Det är lättast att få den slät då. Blanda Philadelphiaost och smör. Rör i florsockret, börja med den mindre mängden och mixa till en slät frosting. Smaka av om du vill ha en sötare frosting, ha då i mer florsocker.
9. Bred frostingen över kakan och ställ in i kylskåpet för att stelna.
10. Ta fram kakan en liten stund innan den ska ätas. Den smakar mera om den inte är kylskåpskall.

Marias kommentar: Har du inga morötter hemma? Riv samma mängd äpple och vänd ner i smeten. Fungerar minst lika bra!

En saftig kaka som blir hög och maffig. En klar favoritkaka här hemma!

Lämna en kommentar




*