Morotskaka med sommarbär

Samarbete är bra. Speciellt när mamma bakar kakan och jag bara kan roa mig med att dekorera den.

Med dagens inlägg vill jag även passa på att säga grattis på födelsedagen till min mamma, som fyller år idag!

sommartårta

Morotskaka med sommarbär

4 stora ägg
4 dl socker

4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
3 tsk vaniljsocker
1 dl olja
6 dl rivna morötter

Glasyr:
150 g creme cheese
150 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker

Dekoration:
färska bär (på fotot smulgubbar, röda vinbär och mynta)

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa ägg och socker.

Blanda övriga ingredienser och rör sedan ihop med äggblandningen.

Smörj och bröa en långpanna (ca 23×33 cm), och häll i smeten.

Grädda kakan längst ner i ugnen i cirka 55 minuter i 150 grader. Låt svalna.

Rör ihop glasyren och bred över kakan. Dekorera med färska bär.

Lämna en kommentar




*