Mördegsknyten – Norrlands sting

Tapas SM – Vecka 4 – finalist 1

Norrlands sting
Av: Bernt O´Johan Järnepalm

Köp ett pkt frysta mördegsplattor. Dela dem i fyra lika stora delar och platta ut dem en aning. Krydda med havssalt, grovmald svartpeppar och muskot.

Lägg en rejäl skiva Västerbottensost på kryddorna och därefter en bit soltorkad tomat ovanpå osten. Vik över den andra halvan och tryck ihop lite lätt.

Vispa ett ägg och pensla degknytna med det. Finhacka en salladslök och strö över.

Sätt in dem i mitten av ugnen, 200 grader ca 15 minuter. Passa dem noga och tag ut dem när de börjar få fin gyllene färg.

Millans kommentar: Jag vet inte hur många olika färdiga typer av mördegsplattor det finns, men jag köpte en paket i kyldisken och delade i betydligt fler delar än fyra. Det blev perfekta små munsbitar. Sältan från västerbottenosten i kombination med vinet var en riktig höjdare. Detta är något vi kommer göra om i framtiden. Kan tänka mig att de passar riktigt bra i sommarkvällssolen med en kall öl till!

Lämna en kommentar




*