Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Det är snart jul och jag måste så klart tipsa om mitt julfavoritrecept. Det är en mjuk pepparkaka som är både snabb och enkel att baka och som alltid blir lika populär när man bjuder på den.

Blanda följande i en skål:
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kanel
1/2 tsk nejlikor
1/2 tsk kardemumma

Tillsätt och blanda:
2 1/4 dl mjölk
1 ägg
2 msk smält margarin

Häll massan i en smord och bröad form.
Gräddas i ca 225°. Prova med sticka.

Servera gärna kakan tillsammans med ett glas god Madeira!

Kommentarer

Carita skrev 2007-12-21 klockan 22:45

Hur många bitar blir det? :)

Chris skrev 2007-12-21 klockan 23:20

Hur många bitar? Jag har aldrig räknat, men jag brukar göra kakan i antingen en normal avlång form eller en rund. Ca 10-12 bitar tror jag det kan bli.

Chrisse skrev 2007-12-23 klockan 00:07

Jag kan berätta att denna var riktigt god! Tack så mycket Chris!

Marie skrev 2007-12-26 klockan 17:32

Jag kan också intyga att den är jättegod. Den godaste jag smakat!

Maria skrev 2007-12-28 klockan 18:17

Detta recept ska jag spara inför framtida bak. Gjorde enligt receptet på pepparkakskryddpåsen från Santa Maria och den mjuka pepparkakan blev inte god.

Alexander skrev 2010-10-04 klockan 20:32

Gräddas i ca 225°, men hur länge ska den vara inne??? Eller ska man vänta ett tag och sticka i kakan tills stickan blir torr och då bedömma om den är klar?

Millan skrev 2010-10-04 klockan 21:55

Hej Alexander! Den ska vara inne ca 25 minuter. Du kommer att se hur smeten övergår från flytande till att se ut som en sockerkaka. Testa med sticka i mitten. Är den kladdig så ska kakan vara kvar en stund till i ugnen.

Lämna en kommentar




*