Mjölkchokladtårta med varma hallon

Mjölchokladtårta med hallon

Enligt Arla: Perfekta festtårtan att förbereda och ha i frysen. Bara att ta fram en stund före servering.

8-10 bitar

Ingredienser
400 g mandelmassa
1 st ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
rivet skal av 1 apelsin

Fyllning:
5 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
3 äggulor

Garnering:
hallon
hyvlad mörk choklad

Varm hallonsås:
600 g hallon
2 msk florsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.
4. Vispa grädden.

Smälter choklad över vattenbad

5. Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta chokladen från värmen.
6. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden

Mjölchokladtårta - redo för frysen

7. Häll smeten över kakan i formen. Täck över och frys minst 4 tim.

Hit kan man förbereda.
8. Låt tårtan stå framme ca 30 min före servering.
9. Garnera tårtan med hallon och choklad.
10. Värm hallonen till såsen, blanda i florsocker och servera såsen till tårtan.

Mjölchokladtårta med varma hallon

Källa: Arla

Marias kommentar:
Rivet appelsinskal hoppade jag över helt i tårtbotten. Är ingen fan av apelsin och choklad ihop nämligen. Tog även Ädel Visp som är 20% och det fungerade alldeles utmärkt. En tårta som kräver lite förberedelser men den var absolut värt det. Blev enormt gott!

Kommentarer

Millan skrev 2007-09-12 klockan 12:41

Åååå, den ser riktigt farligt god ut!!

Linda skrev 2007-09-12 klockan 14:17

Smaskens! Den ser verkligen enormt god ut.. jag älskar hallon också! Kan du inte komma hem till mig nån gång och baka ;)

Berith skrev 2007-09-12 klockan 16:10

Det här receptet skrev jag genast ut. Tårtan ser jättegod ut och det bra att någon har provat att göra den. Man kan inte alltid lita på att recepten i tidningarna fungerar.

Caroline skrev 2007-09-13 klockan 18:34

Oh jisses sicken kaloribomb =) Men den såg jäääääkligt mumsig ut!!! Måste provas!

Maria skrev 2007-09-13 klockan 18:49

Millan: Den var farligt god! :o) Linda: Alternativt så får du ta vägarna söderöver så får du göra en beställning på ovan nämnda tårta i förväg! ;-) Berith: Visst är det skönt med någon som har provbakat innan! Ett recept väl värt att spara enligt mig. Caroline: Kaloribomb, jo visst, men det går ju att göra den något magrare genom att inte använda vispgrädde utan en 20% eller 28% grädde.

Sabina skrev 2011-03-15 klockan 13:28

Denna var himmelskt god! Helt klart en ny favorit som kommer göras igen:)

Lämna en kommentar




*