Mjölkchokladtårta med varma hallon
Enligt Arla: Perfekta festtårtan att förbereda och ha i frysen. Bara att ta fram en stund före servering.
8-10 bitar
Ingredienser
400 g mandelmassa
1 st ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
rivet skal av 1 apelsin
Fyllning:
5 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
3 äggulor
Garnering:
hallon
hyvlad mörk choklad
Varm hallonsås:
600 g hallon
2 msk florsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.
4. Vispa grädden.
5. Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta chokladen från värmen.
6. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden
7. Häll smeten över kakan i formen. Täck över och frys minst 4 tim.
Hit kan man förbereda.
8. Låt tårtan stå framme ca 30 min före servering.
9. Garnera tårtan med hallon och choklad.
10. Värm hallonen till såsen, blanda i florsocker och servera såsen till tårtan.
Källa: Arla
Marias kommentar: Rivet appelsinskal hoppade jag över helt i tårtbotten. Är ingen fan av apelsin och choklad ihop nämligen. Tog även Ädel Visp som är 20% och det fungerade alldeles utmärkt. En tårta som kräver lite förberedelser men den var absolut värt det. Blev enormt gott!
Kommentarer
Millan skrev 2007-09-12 klockan 12:41
Åååå, den ser riktigt farligt god ut!!
Linda skrev 2007-09-12 klockan 14:17
Smaskens! Den ser verkligen enormt god ut.. jag älskar hallon också! Kan du inte komma hem till mig nån gång och baka ;)
Berith skrev 2007-09-12 klockan 16:10
Det här receptet skrev jag genast ut. Tårtan ser jättegod ut och det bra att någon har provat att göra den.
Man kan inte alltid lita på att recepten i tidningarna fungerar.
Caroline skrev 2007-09-13 klockan 18:34
Oh jisses sicken kaloribomb =) Men den såg jäääääkligt mumsig ut!!! Måste provas!
Maria skrev 2007-09-13 klockan 18:49
Millan: Den var farligt god! :o)
Linda: Alternativt så får du ta vägarna söderöver så får du göra en beställning på ovan nämnda tårta i förväg! ;-)
Berith: Visst är det skönt med någon som har provbakat innan! Ett recept väl värt att spara enligt mig.
Caroline: Kaloribomb, jo visst, men det går ju att göra den något magrare genom att inte använda vispgrädde utan en 20% eller 28% grädde.
Sabina skrev 2011-03-15 klockan 13:28
Denna var himmelskt god! Helt klart en ny favorit som kommer göras igen:)
Reklam:
Lämna en kommentar