Mitt Kök – Stockholm

Jag lovade ju att rapportera från Mitt Kök som gick av stapeln i Stockholm förra helgen. När de öppnade i torsdags så hade det varit enormt få människor, knapp 2.500 besökare och på fredagen var det ungefär det dubbla. På lördagen när vi väl besökte mässan så räknade man med 18.000-25.000 besökare. Vad besökssiffrorna slutade på vet jag inte, men att det blev mycket folk kan jag intyga. Framåt eftermiddagen var det rejält trångt och därmed ganska svårt att gå och titta på något. Det blev mest köande och man stod mest stilla. Det är ingen hit!

Anthon Berg Mint & Caramel

En del provsmakning hann vi givetvis med! Anthon Bergs nya choklad med smak av Mint & Caramel var riktigt god!

Bubbies

Dottern såg detta glasställe direkt när vi gick in och ville givetvis provsmaka. Bara att langa upp 20 kr och köpa en glass som är en rund puck med något ytterhölje och sedan är det glass innanför.

Bubbies

Bubbies är en glass från Hawaii och själva höljet kallas för mochi. Vad det är har jag ingen aning om och hittar heller ingen information på företagets hemsida. Dottern tyckte det var gott, jag kan inte säga att jag var lika lyrisk! Själva höljet blev väldigt kladdigt och det är inte så himla lätt att äta. Med andra ord, en premiumglass säger de själva, nja säger jag.

Farmors Havretärningar

Provade havretärningarna och arraktärningarna och båda var riktigt goda. Det som är himla bra med dessa produkter från Farmors är just att de är helt fri från gluten, laktos, ägg och nötter. Finns bl.a. i hälsokostbutiker och även en hel del livsmedelsbutiker så som t.ex. ICA Maxi.

Vitlöksost från Gäsene

Även om jag i vanliga fall är trogen Gäseneost så kan jag inte säga att deras vitlöksost var en hit. Nej en hårdost med vitlökssmak blev vara så tokigt, i alla fall för mig. Tummen ner från oss!

Roy Fares

Roy Fares bakade och pratade en stund på Allt om Mat-scenen och signerade sedan sin senaste kokbok. Kön blev enorm och jag gav upp att få med mig ett signerat ex hem att lägga under julgranen till mig själv.

I övrigt var det oerhört mycket vin & sprit på mässan. Den delen har helt klart tagit över. Intressant, ja visst men det kändes inte särskilt intressant att provsmaka olika viner kl 10 på morgonen. Inte för min del i alla fall.

Med oss hem fick vi i alla fall en ny linnevaxduk och en kastrull och en traktörpanna från Gastrolux. Mitt infall förra året när vi köpte nya grytor från OBH Nordica har jag ångrar bittert flera gånger om. Har inte alls varit nöjd så nu investerade vi i nya från Gastrolux som passar vår induktionsspis.

Allt som allt en trevlig mässa och Stockholmsversionen var betydligt mer omfattande än Göteborgsversionen var förra året. I år kan jag inte uttala mig som jag inte gick.

Hade dock personligen föredragit lite mindre folk så att man lättare hade kunnat gå runt och titta och handla. Men allt som allt, en himla trevlig dag hade vi och jag är imponerad av att dottern på 4,5 år orkade hänga med i närmare 6 timmar på mässan med endast någon kort sittpaus! Det bådar gott inför kommande Londonresan till våren! :o)

Kommentarer

Millan skrev 2013-11-15 klockan 16:03

Verkar ha varit en härlig mässa! Kul att se att det är så stor skillnad på denna mässan och Älska mat i Malmö.

TLS skrev 2013-11-16 klockan 06:40

Mochi är en sorts riskaka från Japan som är populär i "sötsaker" i Asien, normalt fylld med en pasta gjord utav röda bönor. Mer här - http://en.wikipedia.org/wiki/Mochi och här - http://en.wikipedia.org/wiki/Mochi_ice_cream

Lämna en kommentar
Reklam: