Mitt kök – Göteborg

Vi gjorde ett snabbesök på “Mitt Kök i Göteborg” igår (de har öppet även idag söndag till klockan 17:00 om du är sugen på att gå.

I år hade de kombinerat matmässan med Hem & Villa så det var milt sagt mycket folk. Personligen vet jag inte om jag tycker att det blev till det bättre. Tyckte att matdelen fick lite för lite utrymme. Som allt fler matmässor så har även Mitt Kök fått ett mer uttalat fokus på dryck och framför allt vin. Så är du intresserad av det samt vill ha möjlighet att köpa drycketkuponger och provsmaka så gör gärna ett besök.

maria_141101a

Vi provsmakade Saturnus nya Pepparkaksglögg och den föll i god jord hos mig. Den här kan jag absolut tänka mig att köpa en flaska eller två av. Lusseglöggen provsmakade jag inte ens då jag inte är särskilt förtjust i saffran. Maken provsmakade och rynkade mest på näsan. Hallon och lakritsglöggen gick inte alls hem hos oss, varken stor som liten. Päronglöggen från i fjol är fortfarande himla god. En utförligare recension kommer Millan publicera framöver gällande Saturnus olika glöggsorter så håll utkik!

maria_141101b

Annars var det inte längre så mycket chokladtryfflar och praliner utan i stället rejäla chokladkakor toppade med olika saker. Rejält med bär och nötter. Dottern provsmakade och sa att de var ljuvliga! Själv avstod jag då jag är allergisk mot valnötter och här fanns det garanterat spår av nötter i del flesta chokladkakorna. De såg dock himla läckra ut.

maria_141101c

 

I övrigt var det inte mycket att rapportera om från mässan. Det var varmt, svettigt och trångt, precis som det brukar vara en lördag eftermiddag med andra ord. ;-)

Hinner du inte besöka mässan i Göteborg idag så får du en ny chans i Stockholm den 6-9 november. Versionen av mässan som är i Stockholm brukar vara större och bättre är min erfarenhet.

Kommentarer

Martina skrev 2014-11-02 klockan 20:06

Var också där och även på matbloggsträffen, synd att du inte var där!

Lämna en kommentar
Reklam: