Mintchokladkladdkaka

Den här kakan/tårtan var med i ett avsnitt av Halv Åtta hos mig och jag blev sugen på att göra den.

Antal portioner: 8
Ingredienser:
Botten
100 gr smör
100 gr mintchokladplattor
2 st ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2,5 msk kakao
1,5 tsk bakpulver

Garnering
200 gr cream cheese
100 gr mjölkchoklad
2 tsk vaniljsocker

Topping
150 g mintchokladkakor

Vid servering
Färska bär, tex Hallon eller Jordgubbar och lättvispad grädde

Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
3. Smält smöret i en kastrull på svag värme.
4. Dra kastrullen från värmen och lägg ner mintchoklad plattorna och låt dem smälta, rör om till en jämn smet.
5. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen.
6. Rör om noga.
7. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör sedan ner i blandningen i smeten.
8. Häll smeten i formen och grädda i ca 15 minuter.
9. Under tiden gör du ett vattenbad där du låter chokladen smälta.
10. Sedan blandar du cream cheese tillsammans med vaniljsockret samt den smälta chokladen och rör om till en jämn smet.
11. Ta ut kakan ur ugnen och applicera chokladblandningen jämnt på kakan, in med kakan igen i ugnen och grädda ytterligare i ca 4-5 minuter.
12. Därefter tas kakan ut igen och täck toppen med mintkakor, grädda ytterligare i 4 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen.
13. Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant.
14. Förvara svalt.

Källa: Recept.nu

Marias kommentar:
Vi åt kakan dagen efter och då tyckte alla att den var fantastiskt god. När den stått ytterligare någon dag var det snudd på oätbar så kraftig blev mintsmaken. Oerhört kraftig och intensiv smak så jag skulle säga att den räcker till betydligt fler personer än vad receptet anger.

Jag gillar tanken men kommer garanterat att skippa toppingen om jag bakar den här kakan igen. Det blev för mycket mint helt enkelt för vår smak.

Lämna en kommentar




*