Millans favoriter – choklad med mandel

En kombination jag stordiggar är choklad och sötmandel. Första gången jag kan minnas att jag blev helt frälst var i början på 2000, under ett besök i New York. Jag köpte en påse m&m med sötmandel. På hotellrummet på kvällen tömde jag hela påsen och dagen efter köpte jag flera påsar för att kunna ta med mig hem också. Väl hemma mailade jag m&m och frågade varför de inte fanns i Sverige. Minns inte riktigt svaret jag fick, men det var något om färgämnen som inte var godkända i Europa.

Som tur var hittade jag ett substitut som faktiskt visade sig vara ännu bättre, nämligen Mandelägg från Anthon Bergs.

Och som om inte de var goda nog har den danska butiken Summerbird toppat sig själv med att göra de godaste mandlarna i hela världen. Sötmandel doppad i ett tjockt lager choklad och sedan rullad i hallonpulver. Det är så gott att det vattnar sig i munnen bara jag skriver detta. Eller mandlarna med ett tunnt lager lakrits omkring sig. Jag får inte nog av dem!

Summberbird hittar du bland annat på Saluhallen i Köpenhamn, läs mer om det här.

Kommentarer

Tina skrev 2012-03-26 klockan 08:59

Jag åker till USA ganska ofta och köper då gärna "roliga" produkter och matvaror att ta med hem, undviker däremot oftast allt snask och snusk (godis med tillsatser och färgämnen) och går istället loss inne på härliga ekobutiker och Whole Foods. Jag har, av ovanstående anledning, aldrig köpt M&Ms Almond, men nu blev jag ju såklart nyfiken. Kikade på USAgodis.se men ser inte att de har M&Ms mandel, däremot penut butter och cocos! Kanske kan du övertala dem att ta in M&Ms Almond?

lisasgodbitar.se skrev 2012-03-26 klockan 09:05

Låter som detta är något du bara måste testa. Farligt goda! / Lisa http://lisasgodbitar.wordpress.com/2012/03/24/saltbakade-chokladmandlar/

Mörk o Mat skrev 2012-03-26 klockan 21:41

Låter fantastiskt gott. Gillar själv mandeläggen skarpt. Är också galet förtjust i de stora äggen med marsipan från Anthon Berg. Toblerone med mandel är inte fel det heller så där till vardags.

Erica skrev 2012-03-27 klockan 14:44

Jag håller med om att kombinationen choklad och sötmandel är väldigt god, särskilt mjölkchoklad och mandel. Jag tycker bland annat väldigt mycket om Exotic Snacks lösviktsvarianter Wienermandel (http://www.exoticsnacks.se/exoticsnacksprodukter.html?app=2&product=wienermandel-20240), Kanelmandel mjöklchoklad (http://www.exoticsnacks.se/exoticsnacksprodukter.html?app=2&product=kanelmandel-mjolkchoklad-20363) samt Apelsinchokladmandel (http://www.exoticsnacks.se/exoticsnacksprodukter.html?app=2&product=apelsinchokladmandel-30140). Även chokladmandlarna i Bridge-blandningen är väldigt goda enligt mitt tycke. :-D

Lämna en kommentar
Reklam: