Millan och Chrisses favoritpastasås

Detta är faktiskt ett av de första recepten vi själva hittade på. Kan ju säga att vi var mycket stolta över att ha lyckats och märkligt nog så är det faktiskt ett recept som fortfarande hänger med. Detta hörde givetvis till ett av de första recepten här på Salt&Peppar 2004.

favoritpastasås

Millan och Chrisses favoritpastasås
till 3 portioner

2 kycklingfiléer

350 g burksvamp hela (två små burkar)

2 dl lätt creme fraiche
2 buljongtärningar (knorr) basilika & timjan
1/2 msk citronsaft
1/2 msk soya
3-5 dl mjölk
2-4 msk maizenaredning (beroende på hur fast man vill ha såsen)

1 broccoli (500g)

tillbehör:
bandspaghetti

 

Skär kycklingfiléen i bitar och stek.

Skär svampen i mindre bitar (1 svamp = 2 bitar). Lägg tillsammans med kycklingfiléerna i stekpannan.

Häll creme fraishen, buljongtärningarna, citronsaften, soya, mjölk och maizena i stekpannan. Låt koka upp.

Bryt ner broccolin i småbuketter och lägg i stekpannan. Låt småputtra tills broccolin blivit mjuk.

Servera med bandspaghetti.

Lämna en kommentar




*