Millan och Chrisses favoritpastasås

Detta är faktiskt ett av de första recepten vi själva hittade på. Kan ju säga att vi var mycket stolta över att ha lyckats och märkligt nog så är det faktiskt ett recept som fortfarande hänger med. Detta hörde givetvis till ett av de första recepten här på Salt&Peppar 2004.

Millan och Chrisses favoritpastasås

Millan och Chrisses favoritpastasås

till 3 portioner

2 kycklingfiléer

350 g burksvamp hela (två små burkar)

2 dl creme fraiche
2 buljongtärningar (knorr) basilika & timjan
1/2 msk citronsaft
1/2 msk soja
3-5 dl mjölk
2-4 msk maizenaredning (beroende på hur fast man vill ha såsen)

1 broccoli (500g)

tillbehör:
bandspaghetti

Skär kycklingfiléen i bitar och stek.

Skär svampen i mindre bitar (1 svamp = 2 bitar). Lägg tillsammans med kycklingfiléerna i stekpannan.

Häll creme fraichen, buljongtärningarna, citronsaften, soja, mjölk och maizena i stekpannan. Låt koka upp.

Bryt ner broccolin i småbuketter och lägg i stekpannan. Låt småputtra tills broccolin blivit mjuk.

Servera med bandspaghetti.

Kommentarer

Terese skrev 2024-05-21 klockan 14:59

Den här pastasåsen gör jag fortfarande efter en herrans massa år! Galet att ni publicerade det 2004. Det är ju jättelängesen! Allt gott! /Tessiz

Millan skrev 2024-05-22 klockan 13:37

Hej Tessiz! Jadu... tiden flyger verkligen iväg! Matbloggen fyller 20(!) år i år. Jag kan inte fatta det! Men detta är ett sånt recept vi fortfarande gör. Just de buljongtärningarna finns inte kvar längre, men det finns ju andra. Lika gott är det iaf! Kul att du skrev! /Millan

Lämna en kommentar




Reklam: