Millan gästbloggar hos Tomatprat

Jag har nyligen varit tillbaka i tomatprat-bloggen för ett gästspel. Alltid lika kul att få komma tillbaka dit. Den här gången har jag bland annat bjudit på Fetafyllda tomater, en pastarätt och en enkel salsa. I högerkanten hittar ni alla länkar till mina inlägg hos Tomatprat.

Här kommer också lite av det jag skrivit om den här gången :)

Fyllda tomater är både enkelt att göra och gott. Oftast äter vi det som tillbehör till grillat kött på sommaren. Men de fungerar ju lika bra att göra mitt i vintern. Att de är vegetariska gör dessutom att de flesta kan äta det.


Fetafyllda tomater
till 5 tomater

5 tomater

1/2 dl ströbröd
1 schalottenlök
1/2 vitlöksklyfta
1 msk finhackad basilika
50 g feta
salt & peppar

olivolja

Hacka löken och vitlöken fint. Blanda med övriga ingredienser, utom tomaterna.


Gröp ur tomaterna.


Fördela fyllningen i tomaterna och ringla över lite olivolja.

Ställ in i ugnen 250 grader ca 10 minuter.

Servera som tillbehör till kött eller till en buffe.


Jag passade även på att bjuda läsarna på en härlig pastagratäng fylld med färska tomater. Jag följde nästan vårt vanliga recept, men jag bytte ut alla burktomater mot solmogna färska tomater istället. Mmm :)


Pasta al forno gjord på färska tomater


Tomater passar till mycket, så även till denna enkla lilla tomatröra gjord med kanariska tomater.

Blanda 2 färska hackade tomater med bitar från 1 avokado, 1/2 hackad rödlök och 50 g feta. Ringla över lite olivolja och krydda med salt & peppar.

Kommentarer

Fröken Dill skrev 2012-01-11 klockan 11:03

Vilka fina och säkert urgoda tomater! Det ska jag laga när mina egenodlade är klara. Tyvärr minst ett halvår dit...

Berith skrev 2012-01-11 klockan 14:30

Allt ser sååå gott ut! De fetafyllda tomaterna måste jag göra!

Mårtenssons kök skrev 2012-01-11 klockan 19:41

Vi har gjort en variant av kalla, fyllda tomater som blev vansinnigt goda och blir därför väldigt lockade av de varma här. Ska absolut provas till grillat.

Lämna en kommentar
Reklam: