Middag i Rom del 2

När halva vår tid i Rom gått och vi ännu inte hittat riktigt god mat tog vi hjälp av vår favoritguidebok, “Första klass reseguider“, Streiffert. Där fick vi tips om “La Gallina Bianca”.

Vita hönan ligger nära Termini och har både en trevlig terrass och en luftig matsal. Restaurangen är särskilt omtyckt för sin neapolitanska pizza med rejäla kanter, bakad i vedeldad ugn. Servicen är rask och vänlig coh det finns en mycket bra antipastibuffe samt även god pasta och urmärkta biffar. Efterrätter som turamusຠär lagade på plats.

Så vi bestämde oss för att åka dit och äta pizza. Till förrätt tog jag en blandad sallad. Inget speciellt med den och jag hade klarar mig bra utan den.

Till huvudrätt valde vi båda en pizza med tjock krämig mozarella över bottnen, ruccola, tomater och urgod grovriven parmesan. Det var ljuvligt gott!

Godaste pizzan någonsin

Helt klart den godaste pizzan jag någonsin ätit! Till detta drack jag något blaskigt italienskt öl.

Tiramisu med jordgubbar

Trots att vi var mätta kunde vi inte lämna stället utan en efterrätt och jag valde en Tiramisຠmed jordgubbar. Chrisse valde en persikosorbe. Väldigt goda båda två!

La Gallina Bianca kan varmt rekomendras!
Via Antonio Rosmini 9, 00184

Kvällen efter valde vi att konsultera guideboken igen, och den här gången föll valet på “Hostaria da Nerone”.

Ett ställe som passar bra för lunch efter ett besök på Forum eller Colosseum. Trots många turister bland gästerna lagar kökschefen pålitlig romersk mat av den gamla skolan. Ett brett urval antipasti och nygjord pasta som ravioli och fettucine alla Nerone, med salami, skina ärter och svamp. Även ugnsstekt kyckling och kanin.

Så vi tog oss dit och blev bemötta på bästa möjliga sätt. Vänlig och snabb personal.

Ljuvlig förrätt med parma och melon

Till förrätt fick vi jättegod parma och perfekt mogen melon.

Lasagne

Som huvudrätt valde jag lasagne..

Parmesan

.. som serverades med massor av parmesan. Riktigt gott det här också!

Till efterrätt beställde vi panacotta med bärsås. Jag hade inte riktigt förstått att pannacotta inte är samma sak här som där. Så jag blev lite förvånad när jag fick in något som i konsistensen påminde om ris a´la malta, men ner i magen kom det. Mmm.. Och till detta så “bjöd” restaurangen på Italiensk gul citronlikör, som jag tyvärr inte vet vad det heter. Men det finns att köpa i hela Rom iaf.

Även detta är alltså ett ställe vi varmt kan rekomendera!
Hostaria da Nerone
Via delle Terme di Tito 96, 00184

Så, vad vi lärt oss av detta är att det finns gott om ställen att äta på i Rom, både bra och mindre bra. Restaurangtipset i detta inlägget tillhör de billigare ställena och våra 2 eller 3 rätters-menyer vi ätit och druckit vin/vatten/öl/läsk till har kostat runt 50-60 euro.

Detta är sista inlägget av våra matrapporter från Rom, för den här gången. Man vet ju aldrig om man återvänder igen.. Vi hoppas att ni uppskattat dem!

Kommentarer

Berith skrev 2007-07-26 klockan 20:53

När jag för mååånga sen var i Italien så drack vi gul likör som hette Strega. Den var så god så jag köpte en stor flaska med mig hem. Väl hemma var den inte alls lika god som när vi satt på uteserveringarna där. Men om jag kommer till Italien igen så vill jag gärna prova på nytt.

Millan skrev 2007-07-26 klockan 22:47

Berith: Känner igen det där med att köpa saker med sig hem *tänker på en viss flaska Becherovka* Men då vet jag att den gula likören hade ett namn, tack :)

Ellinor skrev 2007-07-31 klockan 11:13

Strega är inte en citronlikör (men mycket riktigt gul ;) (och strega betyder häxa, har jag för mig *onödigt vetande*). Däremot finns en gul citronlikör som jag tror heter Limone, finns att köpa överallt och är citrongul till färgen.

Millan skrev 2007-07-31 klockan 12:15

Ellinor: Tack för den infon :)

Susan skrev 2007-08-13 klockan 10:51

Limoncello heter den populära likören, dricks som aperitivo före maten ibland men kanske framför allt som digestivo, till kaffet eller efter, för matsmältningens skull. Finns i hela Italien idag, men var från början en delikatess från södra Italien. Det går bra att göra egen limoncello också, rätt lätt, bara att googla på recept. Lycka till

Lämna en kommentar
Reklam: