Middag i Rom del 1

Två smått förvirrade turister tog sig ut till Trastevere sin andra kväll i Rom för att äta riktigt god italiensk mat. Vi vandrade omkring och visste inte riktigt vad vi letade efter, men hamnade till slut på en mysig liten restaurang.

I menyn fanns det hur många rätter som helst och jag visste faktiskt inte riktigt var jag skulle börja. I rom äter man nämligen förrätt, huvudrätt ett, huvudrätt två och sist dessert. Denna första kväll på restaurangen bestämde vi oss för att skippa förrätten och ta de två huvudrätterna istället.

Pasta

Min pasta med tomat och basilikasås. I bakgrunden syns Chrisses carbonara.

Kött

Till huvudrätt två hade Chrisse beställt in pepparbiff och potatis (serveras i en skål bredvid).

Blandade fiskar

Och jag själv beställde in “blandade fiskar” med en sallad till (bilden nedan).

Sallad

Vi var så mätta att vi kunnat spricka när vi gick därifrån! Så efter den kvällen bestämde vi oss för att det räcker med en huvudrätt :)

Kvällen efter var vi nere vid Piazza Navona och hittade en mysig restaurang i en av bakgatorna. Vänlig personal och snabb service. Men maten var inget att hurra för. Det var gott och vi blev mätta, men det var rätt tråkigt..

Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

Såhär långt på vår resa så började vi undra över var vi skulle hitta den där perfekta pastan utan att hela resekassan skulle försvinna..
..fortsättning följer.

Lämna en kommentar
Reklam: