Microgreens
Snart drar utesäsongen igång på riktigt, men vi har faktiskt odlat inne ett tag redan.

Microgreens är lättodlade skott, blad och groddar som är utsökta att äta och närmast omöjliga att misslyckas med (dessutom väldigt nyttiga!). Kan användas i bland annat i soppa, sallad eller smoothie.
Vi har inte misslyckats än, så fortfarande är det lite kul att odla. Och nä, det är inte nytänkande på något sätt, men gott :) På fotot ovan är det Gurkört som odlas. Här hemma odlas det mest för att förgylla våra sallader.
Gurkört, frö
En matig sort som smakar gurka. Gurkört bör skördas medans bladen är små. Växer de sig för stora finns risk att bladen blir håriga. God på sallad.
Reklam:

Skrivet av
Kom igång och baka med surdeg! Recept och tydliga bilder.
Receptsamling för slow cooker/crock pot
Receptsamling stekhäll och muurikka
Allt du behöver veta om att laga pizza! Recept, inspiration och tips.
Recept och inspiration till Thermomix
Recept med gröna sköna ärtor
Squash/Zucchini-recept
Recept med pumpor
Recept med värmande soppor
Grytrecept
Fisk & skaldjursrecept
Karins favoritmornar - vårt favoritbröd!
Tunnbrödsspecial - den perfekta picknickmaten!

Lämna en kommentar