Melon- och rucolasallad

En läcker buffesallad som går snabbt att göra.

till 10 portioner

2 små meloner t ex galia-, nät- eller ogen
150 g rucolasallad
2 rödlökar

Dressing
1/2 dl olja
2 msk balsamvinäger
1/2 msk ljus sirap
1/2 tsk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar

Skala och kärna ur melonerna. Skär melonköttet i tärningar. Skölj salladen. Skala löken och skär i tunna ringar. Blanda melon, ruccola och rödlök i en skål.

Blanda samman olja, balsamvinäger, sirap, salt och svartpeppar till dressingen. Häll dressingen över salladen i serveringsögonblicket.

Källa: DanSukker

Kommentarer

Ellinor skrev 2009-05-27 klockan 19:07

Den låter toppengod! Kanske lite fetaost också...

åsa - hello sugar skrev 2009-05-27 klockan 23:11

melon och ruccola, det hade jag aldrig tänkt på, men det låter riktigt fräscht och gott.

Lämna en kommentar




*