Matbutiker i Hong Kong

När vi besökte Hong Kong i februari så passade vi givetvis på att gå in i en och annan matbutik. Tycker alltid det är lika spännande att se vad som finns och vad saker och ting kostar.

maria_160215b

En sak som snabbt slog oss var att all frukt var inplastad och t.o.m. individuellt förpackade. Detta var dock ett äpple av gigantiska mått, så inget vanligt rött äpple med andra ord.

maria_160216a

En låda med apelsiner för ca 310 kr. Som hittat, inte sant? Frukt är enormt dyrt här så det var aldrig direkt tal om att gå in och köpa ett äpple eller två om man blev lite småhungrig.

maria_160216b

Fyra gigantiska Koreaäpplen och två apelsiner för ca 260 kr. Ska aldrig påstå att frukt är dyrt i Sverige igen!

maria_160216c

Oreos är alltid roligt att se vad det finns för lokala smaker av. Dessa var det kokossmak på för ca 23 kr. Köpte aldrig några så kan inte uttala mig om hur de smakade.

maria_160216e

Utbudet av nudlar var givetvis mycket större än vad jag är van vid. Detta var endast en liten del av utbudet i en inte allt för stor mataffär. Imponerade hur många olika smaker det fanns.

maria_160220d

Ritz kex härhemma är för mig ett salt kex som man äter till ost. Här var de fyllda med en citronfyllning. Dock inte salta vad jag kunde utläsa. Har dock ingen aning då jag inte vågade provköpa några.

Kommentarer

TLS skrev 2017-04-08 klockan 16:23

Antar att det var CitySuper eller Jasons som ni gick in på? Inte precis en billig affär och frukten ni tittade på ser ut att vara sånt man köper för att ge bort som en gåva. Japansk or Koreansk frukt är dyr i hela Asien, även i Japan (inte säker på Korea), men normalt är det inte så dyrt att köpa "lokal" frukt.

Lämna en kommentar
Reklam: