Mat i veckan – en vecka med GI

Via sajten let´s deal fick jag ett bra pris på en veckas mat hos företaget “Mat i veckan” och bestämde mig för att testa.

I måndags kom två kassar med mat levererade direkt till dörren. Det första som slog mig var att det var riktigt fräsch och fint. Inga dåliga lågprisprodukter utan Muttis krossade tomater, kyckling från Kronfågel etc. Ordinarie pris för en sån här kasse är 645 kr.

Veckans meny hade mailats till mig redan i helgen där de förberedde mig på att jag skulle ha vissa saker hemma:
olja/olivolja, salt och peppar, köttbuljong 1 tärning/1 msk flytande, vitt vin 1 dl, lagerblad 2 st, mjöl, fiskbuljong 1 tärningar/1 msk flytande, socker, smör.

Då recepten är deras kommer jag inte att blogga om vart och ett av dem, men jag bjuder på lite foton och kommentarer.

Veckans meny


1: Skånsk lök- och karrégryta till 2 dagar


2: Fisksoppa på lax


3: Thailändsk kycklingwok med jordnötsås


4: Fullkornspasta med svampsås

Millans kommentar: Det har varit en vecka med god och lättlagad mat. Jag har bara bra att säga om ingredienserna och maten. Däremot är inte GI min sak, vilket inte direkt är deras fel. När jag äter en köttgryta vill jag ha potatis till, det bara är så. Och kycklingwoken hade varit så mycket godare med lite nudlar till. Så det blir inte fler GI-påsar hem till oss, men jag gör ändå tummen upp för dem.

Däremot blev jag sugen på att testa andra ställen, så vi har surfat runt och just beställt från ett annat. Men tipsa gärna om dina favoritställen eller ställen du vill varna för.

Ett litet minus som jag tror att alla inget av ställena uppfyller är “specialkrav”. Själv är jag som ni kanske vet allergisk mot svamp. Oftast är det inga problem, för jag kan undvika att ha i det, eller ta undan om det bara är lite. Men svampsås som i det här fallet det går inte. Jag inser att det inte är lätt att uppfylla alla konstiga allergikrav folk har men, det är faktiskt inte kul att få hem mat man inte kan äta, när man som i det här fallet betalar ord. pris 645 kr. Lösning? Inte vet jag, men jag misstänker att många låter bli att beställa sålänge det inte går att lösa.

Kommentarer

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-09-02 klockan 20:35

Kul med matkasse, själv tänkte jag testa Linas matkasse 1 gång, fick ett erbjudande om det, tror det var nästa söndag den skulle dyka upp samt att det även då ingick en fruktkasse, inte helt fel då vi äter mycket frukt, kostar 499 :-, fick även erbjudande om Tastelines matkasse, tyvärr kör de inte till vårt område, den var dessutom till ett riktigt bra pris har jag för mig

Millan skrev 2011-09-02 klockan 20:40

Linda: Vi har beställt Linas matkasse så att den kommer på söndag. Ska bli kul att testa. Tasteline kör inte heller till oss, annars var det ett bra erbjudande de hade. Ska bli kul att se om vi tycker samma om Linas sen :) Trevlig helg!

Lämna en kommentar
Reklam: