Marshmallowsfondant – MMF

Om du vill göra en tårta med marsipan men det fungerar inte p.g.a. allergi så finns det andra lösningar. Sockerpasta är en, men många upplever smaken som på tok för söt. Denna gången testade jag att göra marhmallowsfondant – MMF i stället till dotterns Miniontårta.

Ingredienser:
300 gr marmallows
2 msk vatten
1 msk rapsolja
6-8 dl florsocker
ev. färg

Gör så här:
1. Lägg marshmallows, vatten och olja i en skål som du kan värma i micron. Värm i intervaller om 30 sekunder och rör runt tills allt är smält.
2. Det blir rejält kladdigt, jag rörde runt med en slickepott som jag hade haft på lite rapsolja på.
3. Häll den mindre mängden florsocker i en hög på en arbetsbänk alternativt i en stor skål. Gör en grop i mitten och ha där i din smälta marshmallowsblandning. Vänd ihop allt så att det blir en deg. Använd en större slickepott alt. dina händer. Ha gärna lite olja på för det blir rejält kladdigt.
4. Degen är färdig när den känns som tuggummi. Det är kladdigt med andra ord.
5. Lägg degen i en tättslutande plastpåse och låt vila över natten i rumstemperatur. Du kan låta degen ligga i flera dagar, så du behöver inte göra den dagen innan du ska klä din tårta!
6. Knåda degen ordentligt och kavla sedan ut den, använd gärna lite potatismjöl. Det går bra med florsocker men då kavlar du bara in mer socker i degen och den blir ännu sötare.

Marias kommentar:
Vill du färga din MMF så är det bäst att ha i färgen i din smälta marshmallowsblandning. Jag köpte färgtuber från Dr Oeteker för jag ville ha gul MMF. Dessa var för odryga och trots att jag hade i en hel tub så blev min MMF bara ljusgul! :( För sakens skull så ska jag jag säga att jag gjorde 1,5 omgång av receptet ovan och en hel tub färg gav då en ganska ljusgul MMF.

Lämna en kommentar
Reklam: