Marqués de Valdueza

När vi besökte matmässan i Stockhom tidigare i höstas fastnade vi länge vid OliOlis monter för att testa olika olivoljor.

mitt kök stockholm

Det är kanske inte helt optimalt att stå och provsmaka så många sorter på en och samma gång, men till slut lyckades vi enas om en flaska som skulle få följa med hem.

lyxig olivolja

Marqués de Valdueza
Elegant Extra Virgin olivolja från spansk topp-producent, familjen Álvarez i Mérida, Extremadura. En favorit som passar till all matlagning och som en välbalanserad smaksättare.
Källa: http://www.olioli.se/olivolja/marques-de-valdueza

lyxig olivolja

Och när vi satt här hemma och doppade vårt grekiska bröd i oljan insåg vi att det var helt rätt val av oss. Jäklar vilken god olja alltså! Jag förstår verkligen varför den har vunnit så många priser som den gjort.

Spanska Marqués de Valdueza tillhör toppskiktet av världens främsta olivoljor.

IOOC – International Olive Oil Council har utsett Marqués de Valdueza till en av världens bästa olivoljor (8,5 poäng av 9 möjliga).

Marqués de Valdueza utsågs till Spaniens bästa Extra Virgin olivolja i klassen “Fruity Mature” (skörd 2010-2011) av Departmentet för Miljö-, Landsbygds-, och
Marina frågor. Utmärkelsen anses av experter vara Spaniens mest betydelsefulla och en av världens viktigaste.
Källa: http://www.olioli.se/olivolja/marques-de-valdueza

Detta är definitivt en olja som bara kommer att användas till olika små tapasrätter och sallader här hemma. Varenda droppe ska det njutas av. Den nästan lite beska smaken är verkligen fantastisk. Olivolja när den är som bäst helt enkelt.

Oljan finns bland att att köpa här: http://www.olioli.se/

Tänk så stor skillnad det kan vara på olja och olja.

Lämna en kommentar
Reklam: