Marknaden i Larnaca

Klockan var strax innan elva på lördagsförmiddagen när vi kom fram till marknaden mitt i Larnaca. Torget sjöd av liv och rörelse och jag njöt lika mycket som vanligt när jag får traska omkring på marknader.

Marknaden i Larnaca

Marknaden i Larnaca

Citroner, apelsiner, gurka, tomater och nötter fanns det gott om.

Marknaden i Larnaca

Finfin fänkål, mangold, gul lök och gröna ärtor hade jag kunnat laga en god middag på.

Vi hade ingen lunch inplanerad den här dagen så vi shoppade loss lite på marknaden och byggde picnic istället. Maria köpte ett supergott bröd, hommus och ost medan jag köpte bananer (odlade på ön), päron, jordgubbar, apelsiner, torkade aprikoser, cashewnötter, sviskon och dadlar.

picnic

Sen satt vi i solen och njöt :)

Kommentarer

Solan skrev 2008-03-21 klockan 12:56

Ååååh vad avis jag blir. Nu snöar det "lapphandskar" utanför fönstret så dessa bilder värmer gott. Tänk om vi hade dessa grönsaksstånd här hemma. Mina grönsaks- och kryddsådder ger nog inte denna mängd. Ha en skön långfredag//Solan

Millan skrev 2008-03-21 klockan 14:59

Solan: Visst hade det varit härligt om man kunnat köpa allt det här :) Men trots allt spännande där så finns det få saker som slår svensk nypotatis!

Caroline skrev 2008-04-19 klockan 00:37

Sicka lyckostar asså!! =) Vad jobbar du med om man får fråga... tänkte att du får åka till Cypern på "konferens" och allt =) Avundsjuk? Jag? Njaeee... eller JO!! En aning kan jag säga hehe.

Millan skrev 2008-04-19 klockan 10:05

Caroline: Det är första gången det händer ;) Vanliga fall sitter jag inlåst på ett rum och bygger ihop datorer och leker support.

pc skrev 2009-01-24 klockan 14:09

Fanns det mycket andra marknader också? Som sålde sjalar, smycken, kläder eller så? Jag har ingen aning, så jag hoppades på att du kanske skulle kunna berätta för mig. Kram

Millan skrev 2009-01-24 klockan 17:08

pc: Jag var inne på några småmarknader som hade bland annat kläder och sjalar. Det var dock inget som fångade mitt intresse. En av marknaderna låg nästan precis vid den jag har fotograferat här ovanför. Har tyvärr inga adresser.

Lämna en kommentar
Reklam: